Vianočné medovníčky

pampuska92 - fotkapampuska92, 23. októbra 2015

Tohtoročné Vianoce budú čochvíľa klopať na dvere a medovníčky nemôžu chýbať. Skúšala som už rôzne cestá na medovníčky, ale tento sa mi páči najviac. Zobraziť celý popisTohtoročné Vianoce budú čochvíľa klopať na dvere a medovníčky nemôžu chýbať. Skúšala som už rôzne cestá na medovníčky, ale tento sa mi páči najviac. Objavila som ho v časopise Torty od mamy, kde bol článok o pani Judit Czinkné Poór, ktorá medovníčky pečie už 16 rokov a zdobí ich 3D technikou. Na facebooku si môžte pozrieť jej tvorbu na stránke s názvom Mézesmanna, ako ju aj prezývajú. Jej tvorba mi učarovala.

Suroviny

600 g
200 g
200 g
2 ks
1 PL
1 ČL
2 PL mäkké
1 ČL
1 PL
1 ks
200-250 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto spracujeme na lesklé cesto. Odložíme ho do chladničky, alebo iné chladné miesto na 24 h odpočívať.

    Vianočné medovníčky - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku 4-5 mm. Vykrojené kusy ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C 9 -10 minút.

  3. 3

    Bielkova poleva: Bielok vymiešame s 2/3 preosiateho cukru,octom a preosiatym škrobom. Zvyšok cukru pridávame po častiach, kým nieje poleva dostatočne hustá. Pokiaľ chcete mať farebnú polevu, pridávate gélovú potravinársku farbu, až kým nieje požadovaní odtieň. Ozdobujeme podľa fantázie a zručností :)

  4. 4

    V zdobení medovníčkov nemám veľké skúsenosti, ale chcela by som sa zdokonaliť. Zatiaľ sa podarilo toto :)

    Vianočné medovníčky - obrázok 4

Diskusia k receptu

bubaya
Na začiatočníčku sú tvoje perníčky veľmi pekné. Nabudúce skús aj žltú, alebo hnedú k bielej, na perníčkoch to vyzerá veľmi pekne.
izabella929
...sú vydarené, ale toto nie je moja šálka kávy...mne to musí niekto napiecť...k tomuto jedinému nemám trpezlivosť...)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia