Roštenka à la chef so zemiakmi hasselback

Márió Gombos
šéfkuchár hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 5. októbra 2015
Roštenka à la chef so zemiakmi hasselback
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 plátky
3 PL
Cibuľa:
3 ks
3 ks
Zemiaky hasselback:
4 ks
2 strúčiky
50 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Mäso natrieme horčicou a dáme do chladničky marinovať na niekoľko hodín. Pred pečením osolíme a okoreníme. Olivový olej v panvici zohrievame a mäso na obidvoch stranách po 2 minúty opečieme. Dáme na tanier, pridáme na každý kus trošku masla a zabalíme do alobalu až do podávania.

  2. 2

    Príprava cibule: Do hrnca dáme vodu a zohrejeme ju, pridáme očistenú cibuľu, šalotku a ostatné korenie, 2–3 minúty varíme, potom cibuľu vyberieme do ľadovej vody. Keď vychladne, z hornej časti odrežeme asi tretinu a vyberieme vnútornú časť, ktorú rozkrájame na malé kúsky a obalíme múkou. V horúcom oleji vyprážame dočervena. Vyberieme na kuchynskú utierku. Vložíme do prázdnych cibúľ.

  3. 3

    Príprava zemiakov hasselback: Zemiaky dobre umyjeme a nakrojíme na kolieska hrúbky asi 2 mm tak, aby ostali vcelku. Olivový olej rozmixujeme s cesnakom. Štetcom opatrne natierame zemiaky, osolíme, okoreníme a dáme na to kúsok masla. V zohriatej rúre pečieme 40 – 50 minút pri teplote 160–170 °C. Keď sú zemiaky upečené, posypeme pažítkou a podávame ako prílohu k roštenke.

Diskusia k receptu

tiginko
mne sa ten roastbeef nikdy nepodarí tak nádherne rovnomerne ružový, ako v strede tak na kraji. Teóriu ovládam, ale tá prax pokrivkáva. Dobre navaril pán šéfkuchár




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia