Chlebové guľky s medvedím cesnakom

Márió Gombos
šéfkuchár hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 4. októbra 2015
Chlebové guľky s medvedím cesnakom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 zväzok
250 g
150 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu a medvedí cesnak nakrájame na veľmi malé kúsky. Najprv bielu cibuľu, potom medvedí cesnak urestujeme, ale len minútu.

  2. 2

    Chlieb rozkrájame na malé kúsky, nalejeme naň mlieko, vajcia, osolíme, okoreníme, a necháme stáť 20 minút. Potom spolu s cibuľou rozmixujeme na cesto.

  3. 3

    Z cesta spravíme guľôčky veľkosti orecha a dáme do vriacej vody. Podávame ako prílohu k perkeltom, ku gulášom či k ragú.

Diskusia k receptu

izabella929
krásne, pán šéfkuchár.-) myslím, že vo Veľkom Mederi sa varí podľa môjho gusta..)videla som viac originálnych receptov od vás a všetky sa mi páčili..
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Dobrý recept.
jaalenka
Ďakujem za inšpiráciu - medvedí cesnak mám v mrazničke takže vyskúšam.
amilka2
Super recyklacia staršieho chlebíka...pridávam do kk.
lakey5
Urcite vynikajuci receptik ....dakujem pekne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia