Bravčová panenka plnená pórom fotorecept

jeery - fotkajeery, 19. septembra 2015
Bravčová panenka plnená pórom (fotorecept)
Foto: jeery

Vyskúšal som panenku naplniť pórom a nedopadlo to zle.Dobre chutí i vyzerá za studena.

6
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

2 ks
1 ks
1 kg
0,15 kg
0,1 kg
0,1 l
0,2 l




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Bravčová panenka plnená pórom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Širokým nožom urobíme v panenke kapsu a mäso osolíme a okoreníme aj z vnútra.Kapsa musí byť dostatočne veľká .Dlhší pór prerežeme na dve časti (tuhú vňať odrežeme).Panenku naplníme pórom a syrom.Starší a tuhší pór blanšírujeme.

    Bravčová panenka plnená pórom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Špáradlom kapsičku v panenke zaistíme, aby sýr nevytiekol. Panenku obalíme do šunky pod ktorú dáme mladé výhonky rozmarínu.

    Bravčová panenka plnená pórom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Panenku pečieme v vyhriatej trúbe pri 180°C asi 30 minút.Za túto dobu rozvarime očistené zemiaky porezané na menšie kúsky s trochou soli.

    Bravčová panenka plnená pórom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zemiaky scedíme,pridáme mlieko a roztlačíme na kašu.Dochutíme podľa chuti.

    Bravčová panenka plnená pórom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Panenku krájame ostrým nožom na plátky a podávame s zemiakovou kašou, ozdobené bylinkami.Po vychladnutí sa dá dobre využiť aj ako súčasť studené kuchyne.

    Bravčová panenka plnená pórom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tiginko
páči sa mi to, všetko by mohlo pekne ladiť spolu. Ďakujem za inšpiráciu
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekný recept.
katka78
Aj mne sa recept páči. Podobne som panenku plnila klobásou, no s pórom musí byť tiež výborné. Ukladám si pre inšpiráciu.
babav
Vyborny 5*recept pekne prezentovany .
jeery
Všetkým ďakujem,škoda že som nenafotil pokrájanú v celku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia