Cheesecake s rebarborovo-jahodovým želé

jenni - fotkajenni, 10. septembra 2015
Cheesecake s rebarborovo-jahodovým želé
Foto: jenni

V poslednej dobe som si zamilovala dezerty do pohárov, parfait, cheesecake-y, trifle.. a to z celkom jednoduchého dôvodu. Sú ľahké, nenáročné na prípravu a Zobraziť celý popisV poslednej dobe som si zamilovala dezerty do pohárov, parfait, cheesecake-y, trifle.. a to z celkom jednoduchého dôvodu. Sú ľahké, nenáročné na prípravu a veľmi efektné, pokiaľ chcete pohostiť náročných gurmánov, ktorí si potrpia nielen na chuť jedla, ale aj na jeho pútavý vzhľad. Dezert máte pripravený dopredu a nemusíte sa trápiť s prípadným krájaním koláčika. :) Tak dobrú chuť!
www.dontbefakebakesomecake.sk

4
porcie
25-30 minút
príprava

Suroviny

Krusta:
1/2 - 3/4 hrnčeka
2 PL
1 1/2 PL
Cheesecake vrstva:
3/4 hrnčeka
1 PL
1 1/2 PL
2 - 3 PL
1 PL
1/2 ks
štipka
Ovocné želé:
500 g
6 ks
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Deň pred prípravou dezertu si namočíme kešu do vody. Na druhý deň vodu zlejeme. Pozor, namáčame iba kešu, pre tých, ktorí sú zvyknutí na to, že sa namáčajú aj orechy na „krustu“ / korpus, tentokrát orechy nenamáčame.

  2. 2

    Najprv si pripravíme korpus. Vlašské orechy zmixujeme na jemno, preložíme do misky, pridáme rozpustený kokosový olej a javorový sirup, kto chce môže dosladiť o trochu viac a všetky suroviny spolu vymiešame. Masa by nemala byť riedka, mala by skrátka držať pokope, skrátka, aby bola taká hutnejšia.

  3. 3

    Masu, ktorá tvorí korpus rovnomerne prerozdelíme do 4 menších sklenených pohárov a utlačíme na dno každého pohára, aby ste nemali nejaké medzere, prázdne miesta, vzduchové bubliny a pod.

  4. 4

    Pripravíme si kešu vrstvu. Zliate kešu dáme do mixéra, pridáme mandľové mlieko, štipku soli, javorový sirup, vyškrabané vnútro z vanilkového struku, pridáme rozpustený kokosový olej a citrónovú šťavu. Všetko spolu vymixujeme do hladkej hmoty, ktorú budeme vrstviť na spodnú vrstvu. Cheesecake vrstvu rozdeľujeme rovnomerne do 4 sklenených pohárov a rovnako ako pri spodnej vrstve, snažíme sa, aby sme v tejto vrstve nemali nijaké voľné miesto a pod.

  5. 5

    Na záver si pripravíme rebarborovo-jahodové želé na vrch dezertu. Rebarboru očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Rebarboru dáme do hrnca, podlejeme trochou vody, pridáme lyžicu domáceho vanilkového cukru a dusíme do mäkka. Rebarboru necháme trochu vychladnúť, preložíme do mixéra, pridáme nakrájané jahody a javorový sirup a vymixujeme. Toto „želé“ vrstvíme do pohárov, ak vydá tak celkom doplna. Pohár môžeme ozdobiť lístkami bazalky alebo jahodami. Poháre dáme na nejaký čas do chladničky a krátko pred konzumáciou vyberieme nech nie sú celkom studené. Dobrú chuť vám želám!

    Cheesecake s rebarborovo-jahodovým želé - obrázok 5

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Páči sa mi toto, aj to krásne vyzerá v tých pohárikoch.
jenni
v profile mam ze som vegan, takze to je "cheesecake" pardon ;)
kukulienka71
ani nedýcham, tak obdivujem tie krásne fotky:-) aj recept je super, si dobrá v tom, čo robíš.
jenni
existujú raw cheesecake-y, vegan cheesecake-y a ja neviem aké cheesecake-y ešte od výmyslu sveta..a všetci to berú v pohode, lebo sa to tak zaužívalo, napriek tomu, že tam skrátka nie je syr, ale je to dezert robený na štýl cheesecake-u pre tých úbožiakov čo buď nemôžu jesť mliečne výrobky alebo z etických, náboženských atď. dôvodov nechcú, ale pre takých je asi gastro oblasť dosť obmedzená, hold naša smola asi :) nakoľko som ja jednou z nich a chcem mať cheesecake aj bez cheese lebo ten cheese a mliečne výrobky nemôžem bude to cheesecake a koho to tankuje tak ma to mrzí, lebo v zošítku kde si spisujem recepty mám ešte požehnane čízkejkov a žiadny syr tam nie je, a názov sa mi naozaj prepisovať nechce, tak si tam môžete domyslieť úvodzovky - nejako takto "cheesecake" :)
@dr a @kukulienka71 ďakujem :)
jozka2
Tieto dezerty do poharov su velmi popularne.Tvoje vyzeraju velmi chutne.
martamm
Efektné na pohľad a určite chutné maškrtenie :)
Šikuľka :)))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia