Tekvicová placka zapečená v rúre fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 7. septembra 2015
Tekvicová placka zapečená v rúre (fotorecept)
Foto: dvorka

Urodilo sa mi veľa tekvíc a tak sa ich snažím upotrebiť na všakovaké spôsoby. Dnes ma prepadla chuť na pizzu, tak som si urobila Zobraziť celý popisUrodilo sa mi veľa tekvíc a tak sa ich snažím upotrebiť na všakovaké spôsoby. Dnes ma prepadla chuť na pizzu, tak som si urobila z tekvice niečo na ten spôsob. Medzi suroviny neuvádzam tie, ktoré som na placku dala. Každý si urobí podľa chuti.

10 minút
príprava
20 minút
na 250 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
podľa potreby
2 strúčky




Postup

  1. 1

    Zapla som si rúru na 250° C. Kým sa mi vyhriala rúra, pripravila som si cesto. Nastrúhala som najemno tekvicu zbavenú šupky a jadrovníka. Vytlačila som z nej šťavu a zmiešala so soľou, roztlačeným cesnakom a vajíčkami. Prisypala som múku, v mojom prípade špaldovú celozrnnú a dobre premiešala aby cesto nebolo veľmi riedke. Malo konzistenciu ako na zemiakové placky..

    Tekvicová placka zapečená v rúre (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na okrúhly plech s papierom na pečenie som rozotrela cesto a dala predpiecť na 15 minút. Zatiaľ som si pripravila omáčku na potretie z paradajkového pyré, roztlačeného cesnaku, soli a mletej kapucínky. Nastrúhala som si syr.

    Tekvicová placka zapečená v rúre (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Predpečenú placku som vybrala z rúry, potrela pripravenou omáčkou. Posypala som ju natrhanými čerstvými lístkami bazalky a zasypala syrom. To je moja verzia. Vložila som do rúry a piekla ešte 5 minút, kým sa syr pekne roztopil.

    Tekvicová placka zapečená v rúre (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovú placku som nakrájala na kúsky, ozdobila mochyňou ktorú si dávam teraz ako sa ochladilo každý deň ako predjedlo k obedu.

    Tekvicová placka zapečená v rúre (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

labutus
5*, neviem čo s urodenou tekvicou, vďaka za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia