Patizón zapečený s mäsom fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 28. augusta 2015
Patizón zapečený s mäsom (fotorecept)
Foto: frezia68

Ráno som bola poliať záhradu a usmieval sa na mňa patizón.No,neber ho.....hneď som videla plnený mäsom,tak ho ponúkam tomu,kto má rád.Je ľahko stráviteľný,má vysoký Zobraziť celý popisRáno som bola poliať záhradu a usmieval sa na mňa patizón.No,neber ho.....hneď som videla plnený mäsom,tak ho ponúkam tomu,kto má rád.Je ľahko stráviteľný,má vysoký obsah vlákniny,prečisťuje črevá a pomáha pri ťažkostiach s pankreasom,obsahuje vitamíny A,B,E,aj minerálne látky.Len koža je ťažšie stráviteľná,kto má tráviace problémy,nech nekonzumuje,hoci je mäkká.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks menší
200 podľa chuti g
100 g uvarená
1 ks
 strúhaný tvrdý
Na oblohu:
1 ks na plátky nakrájaná
 pečená




Postup

  1. 1

    Najprv treba odrezať patizón.

    Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď už je doma,stačí poumývať a odrezať vrch.Potom ho vydlabem lyžicou,ide to ľahko,lebo je mladý.Vnútro osolím,posypem trocha čierným korením.

    Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu som dala trocha masti,nakrájanú cibuľu,po jej orestovaní som pridala mleté mäso,potom nakrájaný vydlabaný vnútrajšok patizónu,cesnak,soľ,čubricu, MČK a feferónku.Oheň som vypla a pridala vajíčko.

    Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Touto zmesou som naplnila patizón a dala do vyhriatej rúry na 200°C,neskôr som znížila na 180°C,lebo sa začal zvrchu pripekať viac,ako sa mi páčilo:-) a piekla som asi 35 min.Patizón mladý,ryža uvarená,mäso tiež,takže stačilo.Do zapekacej misky som naliala trocha vody,aby sa aj trocha dusil a zmäkol.

    Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom som posypala syrom ......

    Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a zapiekla.Hotovo! Využila som horúcu rúru a zároveň som piekla krúžky cukety a mrkvu,ktorá mi k patizónu celkom pasuje.

    Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krájala som horúce,trocha sa rozpadávalo,ale príloha nebola potrebná,jedlo je celkom sýte, hoci som pripravila bezlepkový chlieb.V poslednej dobe sa mi darí upiecť celkom dobrý, takže možná si otvorím obchod :-)))), lebo tie hotové sú otrasné, mrvia sa a samé éčka.

    Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nebudem pridávaťnový recept na bezlepkový chlieb,len pridám k tomu obrázku ešte tento so skúsenosťou,že ak pridáte trocha na jemno postrúhaný syr tvrdý,neúdený,tak chlieb je výborný,nekruší sa .Každý má svoj recept,tak na 300 g múky,cca 30 g syra. Toľko moja skúsenosť,nech poslúži záujemcom.Ja som robila:200 g múka Schär chlebová,5O g pohánková a 5O g kukuričná polohrubá,preto je trocha žltý.

    Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

izabella929
@frezia68 , nuž trošku ti aj závidím, že máš zdravý krásny zo svojej záhradky...už som ho takto plnila a bol skutočne vynikajúci.-)si proste šikuľka....
..
katka78
U nás bol dnes tiež plnený patizón, ale taký chudobnejší - teda bez mäsa. Plnila som ho sebou samým, fetou, cibuľou, nakrájanou paradajkou a takým čudom, čo sa volá čirok. Vraj bezlepková obilovina, jedla som ho prvýkrát a chutil. Nabudúce ale urobím takýto patizón s mäskom, páči sa mi a viem, že aj chutiť bude :-).
frezia68
Ďakujem za nahliadnutie a @katka78 : čirok nepoznám,hoci som bezlepkáč,tak sa musím poobzerať :-) .Veď sa učíme celý život.
katka78
Ten čirok je obilovina, ale mne pripomína skôr strukovinu - chuťou, aj konzistenciou. Aj sa podobne spracúva, namáča cez noc a potom varí. Ja som ho namočiť nestihla, iba povarila cca 40 minút vo vode a bol chutný, aj zuby mám celé :-) Len hrniec som mala od neho zafarbený, ale však SATO umyl :-)
Tu som naša viac info  histaminovakasulka.com/2014/04/03/protizanetlivy-cirok-neprave...
aj recepty nejaké tam sú.
afataga
dobre si navarila, ta bars šumno :-), dokonca aj feferonku si dala, takze ti nemam co vytknut :-), len pre info: chilli stipe iba raz, feferonka dva krat, lebo ma hrubu kožu, ktora sa tazko travi
frezia68
@afataga : ďakujem,ale nepoznám rozdiel medzi chilli papričkou a feferónkou.Akurát tie malé guľaté asi menej štípu,ale ozaj majú tvrdú kožu a nemám ich rada,ale na trhu nebol výber,tak som pár kúpila.Najradšej mám tie dlhé,štíhle a mäkké,na konci najmenej štípu,ale čím vyššie krájam,tým ostrejšie :-),ale mne stačí a silnejšie druhy ani nehľadám :-)
mracik9
frezia68,patizón som nevypestovala,ale tebe vyrástol krásny,naplnila ho dobrotami,tak určite aj chutil fantasticky ,akurát ta čubrica,míňa sa mi a obchod s korením zatvorili,pekný deň :))
frezia68
@mracik9 : nevadí,čubricu nahradí saturejka,pridávam majorán.....a ten patizón veľa,veľa kvetov a boli len 2 ks...nemal kto opeliť,asi ?Aj Tebe pekný deň :-)
havino
ja by som si pochutila, aj zelenina aj kúsok maska, to ja rada v takýchto variantach, chlebík máš ukážkový na to, že bezlepkáč, mne by stačilo bez




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia