Krémový cviklový šalát s vlašskými orechami fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 18. augusta 2015

Letný šalát, do ktorého nie je potrebné nič variť, iba ak nejakú prílohu poopekať :)

3-4
porcie
15-20 minút
príprava

Suroviny

2 ks stredne veľká surová
1 ks zrelé
1 ks na šťavu
6-7 ks sušené vykôstkované
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si namočíme orechy a datle do vlažnej vody, cviklu ošúpeme.

    Krémový cviklový šalát s vlašskými orechami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Surovú nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Vylejeme vodu z orechov v ktorej sa namáčali a trochu si z nej odložíme na zriedenie pasty. Orechy, datle, avokádo a petržlenovú vňať rozmixujeme na hladkú pastu. Ak je zmes veľmi hustá pridáme pár lyžičiek vody v ktorej sa orechy a datle namáčali.

    Krémový cviklový šalát s vlašskými orechami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cviklu dobre premiešame s pastou. Osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu. Kedže cvikla je surová, pustí šťavu a spolu s rozmixovanou pastou vytvorí krémovú konzistenciu, v ktorej cítiť chuť orechov a jemnú sladkosť datlí, avokádo dodá krémovitosť. Nechajte ho v chladničke dobre odstáť a spojiť chute. My sme si k nemu grilovali Hermelín a chutilo to veru dobre. No veď ak vyskúšate, posúdite sami :)

    Krémový cviklový šalát s vlašskými orechami (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

babav
To je krasny recept hodny vyskusania .. Neviem ci mi bude chutit surova
cvikla , ale vstupim si do svedomia ... viem , ze je velmi zdrava .5*, KK.
ilusa
aj ja skusim s varenou,tu surovu som skusala a nejde,ale inac salatik skvely
katka78
Takéto nátierky mám rada a ja zas cviklu zjem skôr surovú ako tepelne upravenú. Každopádne ma tam prekvapili tie datle. No zrejme to budem musieť vyskúšať, aby som zistila aké to s nimi je :-)
havino
zaujímavé, zas od Teba, ked ja surovú cviklu by som aj, ale mne je ťažká na žalúdok, tak som sa chcela kurirovať so šťavou zo surovej, ale kdeže, aj deci mi robilo problém, nie chuť, s tým nemám problém, ale potom ťažoba, datle ma zaujali veľmi, viem, že nepresladili, ale dochutili
silvia68
@zuzanka1367 práve som dokončila tento šalátik a som celkom prekvapená chuťou. Je jemne sladkastý. Mala som veľké datle z Izraela a 6 ich bolo asi veľa. Alebo ten šalát má byť sladký? Lebo úplne prebili chuť cvikly. Nie je zlý, je sladký. Rozmýšľam či dostrúham jednu cviklu, dala som tri stredné.
zuzanka1367
@sivia68 ja som ho sladký nemala, aspoň nie veľmi, stále tam bola dominantná zemitá chuť surovej cvikli...ja by som dochutila citrónom...
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia