Trilógia s penou

Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galeria Bozen v Pezinku, 20. augusta 2015
Trilógia s penou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

4 ks čerstvé
4 ks
100 g
5 strúčikov
100 g
100 g
100 ml
100 g
10 g
5 g




Postup

  1. 1

    Syrovú penu pripravíme tak, že bambino, soľ, korenie, vyšľahané maslo a rozmixovaný cesnak zmiešame a ochutíme.

  2. 2

    Šunková pena: Roztopené maslo vyšľaháme a vymiešame s najemno pomletou šunkou a dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Bryndzová nátierka: Bryndzu, soľ, korenie, cesnak a červenú mletú papriku zmiešame a ochutíme podľa potreby.

  4. 4

    Zeleninu umyjeme, z papriky vyberieme jadierka, naplníme syrovou plnkou a vložíme do chladničky. Z rajčiny odrežeme asi centimeter od stopky a aj spodok rajčiny zrežeme tak, aby stála.

  5. 5

    Dužinu paradajky vyberieme lyžicou a plníme šunkovou penou. Šalátovú uhorku šikmými rezmi prekrojíme na 4 rovnaké časti, dužinu s jadierkami vyberieme a plníme bryndzovou nátierkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia