Zemiakový šalát zo Sicílie

marika9 - fotkamarika9, 10. augusta 2015
Zemiakový šalát zo Sicílie
Foto: marika9

Tento šalát poznám z návštev u príbuzných, ktorí si recept priniesli zo Sicílie. Neručím za to, že je originál Sicílsky. Hlavne, že všetkým veľmi Zobraziť celý popisTento šalát poznám z návštev u príbuzných, ktorí si recept priniesli zo Sicílie. Neručím za to, že je originál Sicílsky. Hlavne, že všetkým veľmi chutí. Jedná sa o prílohu, ale je možné ho jesť aj samostatne. Suroviny uvádzam len cca. Každý si množstvá môže prispôsobiť podľa chuti

6
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
800 - 1000 g
4 ks
1 bal.
1/2 - 1 dcl
z 1 citróna
1 malá lyžička äalebo cukor)
2 - 3 malé lyžičky
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Uvaríme zemiaky v šupke. Zatiaľ si pripravíme ostatné: nakrájame rajčiny, na malé kocky a osolíme ich. Z citrónovej šťavy, sladidla, korenia, príp trošky vody si pripravíme nálev. Cibuľku rozkrojíme na polovice a krájame tenké prúžky, zasolíme.

    Zemiakový šalát zo Sicílie - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené zemiaky vychladíme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Osolíme a popolievame olivovým olejom a premiešame. Pridáme kapry, cibuľku (môže byť šalotka alebo červená), rajčiny a zalejeme nálevom. Premiešame a necháme odstáť aspoň pol hodinu.

    Zemiakový šalát zo Sicílie - obrázok 2

Diskusia k receptu

methi
Pekne. Aku chut dodavaju kapary? Cim by sa dala ich chut nahradit? Nezozeniem ich u nas.
marika9
methi ,
kapary kúpiš už vo väčšine predajní s potravinami, sú uložené pri olivách a inej konzervovanej zelenine. Je to úzka asi 7 alebo 15 cm vysoká fľaštička. Neviem, čím by si ich nahradila. Prevláda v nich slaná chuť.
tiginko
@marika9 asi si si nevšimla, že @methi žije v Indii... @methi kapary majú takú špecifickú chuť, že neviem si predstaviť čím sa dajú nahradiť. Možno sa u vás niečo na to podobá, ale to by si musela poznať ich chuť, aby si mohla zvoliť náhradu. Predávajú sa v slanom náleve, alebo aj v sladkokyslom. Veľa ľudí ich nemá rado, takže ich tiež vynechávajú
2010
Daj cokolvek co ma trochu kyslu - inu chut, nic nepokazis. Na drobno nakrajane olivy alebo uhorky ci nakladane zelene korenie.
zuzanka1367
Kedže som dnes chcela vyskúšať šalát od @mijaita , tak som pridala zemiaky a vyskúšala som aj Tvoj šalát a chutil nám, je to dobrá letná voľba, vďaka za recept


sunajn
Všetko fajn, ukladám. Len nie umelé sladidlo!!! Je to strašné svinstvo. Ibažeby sa jednalo o pravú Stéviu. :)
marianne
No neviem, ci vydrzim do leta cakat s tymto salatom..asi risknem aj tie sklenikove bohvie odkial, som zaspala obdobie a mam strasnu chut na neho, aspon z polovicnej davky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia