Pečená plnená domáca bravčová pečeň

izabella929 - fotkaizabella929, 1. augusta 2015

Dlhom som ju už nerobila, pretože z kupenskej pečene by som si nikdy toto jedlo neurobila a naviac by mi ani nechutilo..

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g domáca
100 g
2 PL
1 ks
1 PL
1 PL
Do plnky:
Príloha:




Postup

  1. 1

    Bravčovú pečeň som umyla, osušila, urobila som nožom do nej otvor pre plnku..pripravila som si plnku: morčacie prsia som umyla osušila, pokrájala som ich na drobné kocočky, osolila, okorenila, pridala som umytú ryžu a vajce.. pridala som kukuričnú strúhanku, všetko som spolu premiešala a naplnila som otvor v pečeni..otvor som uzavrela šparátkom..na panvicu som dala masť a pečeň som opiekla zo všetkých strán..potom som ju preložila na zapekaciu misu, podliala vodou a vo vyhriatej trúbe som ju piekla 20 min. Upečenú som pokrájala na plátky..zvytok plnky, ktorá sa nezmestila do pečene som dala piecť spolu s pečienkou..tiež som ju po upečení pokrájala na plátky..pokiaľ sa pečienka piekla, dala som si uvariť zemiaky v šupke..tiež som dala uvariť jednu mrkvu..uvarené zemiaky som ošúpala, urobila som do zemiaka zárezy a do každého som vložila na kolieska pokrájanú uvarenú mrkvu..hotové jedlo som uložila na taniere. Pečeň som osolila až na tanieroch..prajem vám dobrú chuť..

    Pečená plnená domáca bravčová pečeň  - obrázok 1

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
Ja normálne žasnem nad fantáziou. V duchu si myslím kde len na to ta žena chodí. Obdivujem a veľmi chválim.
používateľ nemá avatar
mb
mb
Tak to by mi nikdy neprislo na rozum plnit pecen. dakjem za inpiraciu...
jjanosik
Naozaj vynikajuci napad. Zda sa, ze je s tym dost roboty, ale to vynahradi to prijemne susto padajuce krkom do utrob mojho zaludka.
bozulka
Aj ja veru žasnem,ale Izky ma to neprekvapuje,lepšie povedané sále ma prekvapuje...!!!
izabella929
@patroveckypitrs , mám tu už 2 recepty na plnenú pečeň, na záver pridám link..raz som tom skúsila a páčilo sa mi to..)@mb , takto plnená pečeň sa môže urobiť aj so šťavičkou a príloha s knedlíkom, je výborná..)@jjanosik ,vôbec to nie je pracné, len treba dávať veľký pozor pri rezaní otvoru, tu treba postupovať pomaly, lebo pečeň nie je ako mäso, že sa dá zaplátať niťou, tu tu nefunguje, lebo to spolu nedrží..ale zatváranie otvoru šparátkom ide ľahšie ako u mäsa..netreba otvor veľmi preplniť, lebo pri pečení, dusení by mohla pečeň prasknúť..radšej prebytočnú plnku urobiť osobitne..no a plniť sa dá čímkoľvek..určite by ťa chuť očarila..)@bozulka , už som tu dosť dlho a preto viete, že vždy prídem s niečím novým..@babkamt ,veľmi chutná pečeň a nie je to nudné, vyzerá po nakrájaní pekne..všetkým vám ďakujem pekne za milé slová a komentáre.-)
izabella929
@afataga , ďakujem pekne.-)@tatranocka , šťava tam bola, lenže ja som kvôli foteniu, nepoliala šťavou..už som to tak urobila v tých predchádzajúcich recetoch, čo som im uviedla link a nevyzeralo to pekne...omáčka zakryla plnku, takže som to teraz nevyužila..ďakujem vám obom za milé komentáre.-)
sracz
... ja môžem aj takúto Tvoju "fantáziu", milá @izabella929 a k výkonu nenachádzam slová obdivu a uznania!
capko
Jedno banujem, že som za slobodná chodil nesprávnym smerom. Kde sa vtedy takáto gazdinka schovávala. Dávam 5*****
izabella929
@capko , na túto otázku ti veru neviem odpovedať, ale určite som sa pred nikým neschovávala.-))))) vďaka za komentár.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia