Likér z čiernych ríbezlí / á la Créme de Cassis

kimlo - fotkakimlo, 31. júla 2015
Likér z čiernych ríbezlí / á la Créme de Cassis
Foto: kimlo

Obral som posledné čierne ríbezle a našiel na internete tento recept ktorý, vám tiež ponúkam...

Suroviny

1 kg
0,7 l
0,5 kg
0,5 l




Postup

  1. 1

    Ríbezle očistíme, prepláchneme, nahrubo rozmixujeme a zalejeme fľašou Cabernetu. Dáme macerovať do chladu na 48 hodín, ja som nechal o deň viac... Po macerácii šťavu precedíme cez hustú a pevnú tkaninu, zmes dôkladne prelisujeme, aby sme dostali maximum šťavy.

    Likér z čiernych ríbezlí / á la Créme de Cassis - obrázok 1
  2. 2

    Ja som získal niečo vyše 1 litra šťavy. Za studena v nej pomaly rozpustíme 0,5kg cukru. Potom prilejeme vodku. Nápoj nalejeme do fliaš a necháme postáť asi 1 mesiac.

    Likér z čiernych ríbezlí / á la Créme de Cassis - obrázok 2

Diskusia k receptu

xaloc
Milý Kimlo,
za mňa 5 *..aj keď sa dobrovoľne priznávam, že čierne ríbezle, všetko s nimi spojené, a Cassis..moooooc neľúbime....teraz sme sa vrátili z dovolenky v Španielsku, tam toto podávali do Welcome drinku do sektu - cassis alebo limoncello...my sme pýtali len čistý sekt (cava)...lebo neznášam takéto mixy

ale veľmi oceňujem rcp, vyskúšam- s dovolením, asi s černicami, lebo tie máme.....s čučoriedkami mám perfect rcp od "tatrancov", ale len s čistým alkoholom.....
vini55
Klimo záruka kvality- za 5 Ako sa darí paprike ?
tiginko
no ale aký romantik sa to v drsnom tele skrýva! :-) Prekvapil si, ale príjemne. Už si aj koštoval, alebo ešte stojí?
kimlo
@tiginko este stojí a bude stáť aspoň mesiac... :D ...koštoval som takto za surova ale nič moc, možno po tom "odležaní" to bude lepšie, ale aj tak len pre baby a Poirota... ;)
tiginko
tak potom daj určite vedieť, verím, že ti to za čerstva veľmi nešmakovalo. Ale recept dáva tušiť, že to nebude len taká podradná chlastanica
abdul
Ja to nekresťansky pokazím a rozdelím. Ríbezliačik a vodka. Tá môže byť aj s pomarančovým džúsikom. My na dedine takto pokaziť občas vieme.
jozka2
Moze to byt velmi dobra cucanica,ved nic tam nie je zle.Ja robim s borovkami troche inac.
56859_1675025533 - profilový obrázok
dr
dr
Čierny ribíz je vraj dobrý na zníženie teploty, asi by som to pridávala do čaju pri prechladnutí namiesto rumu :-). Dobrý recept bezéčkový :-).
marianne
ci pana, ja som biedny pijan, pri mne by liehovary skrachovali, ale toto by som ochutnala. Take sladke lepidla si cas od casu dam, na zmrzlinach mi to chuti..ribezle uz padli, ale na rok ukladam. Skor si mal dat:-)
gabriele
tak ja to vidim ako vyborne liecivo...uzivane hlavne preventivne :)
izabella929
@kimlo , tak na tento pohárik by som sa iste dala pozvať.-) neholdujem žiadnemu druhu alkoholu, pivo nemôžem ani cítiť, ale tieto ovocné likéry mám rada...ich vôňa je neskutočne krásna..toto si tu mal dať vtedy, keď som ešte mala záhradu a už som nevedela čo s nimi..ach jo..)
sracz
Obdivujem aj tento Tvoj flexibilný rcp @kimlo a dokážem si likér živo predstaviť nielen na jazyku, ale aj v kuchyni na "rôzno"!!!
kimlo
@tiginko ochutnal som to, je to prijemne sladký liker s chuťou čiernych ríbezlí a vôňou sauvignonu, take cuckanie pre baby, mojej priateľke to chutilo... Po mesiaci odlezania sa to vo flaši krasne vyčistilo, priezračné tmavočervená farba, na spodu trocha usadeniny ktorá nieje na závadu... Asi toľko... :)
radost
my teraz robíme z červených malín:
maliny do pohára-zalievame jablčkovicou..luhujeme..po čase dľa chuti zriedime sirupom uvareným-nie veľa..nádherná farba..chuť i vôňa..tiež asi babské..nechávame si na vianočný prípitok..
ingu
Robila som vlani na skúšku a dnes robím dvojitú dávku 😊