Ipanema cocktail fotorecept

pusta - fotkapusta, 23. júla 2015
Ipanema cocktail (fotorecept)
Foto: pusta

Nápoj pochádza z Brazílie z oblasti Rio de Janeira, je obľúbeným studeným hitom pláží, je nealkoholickou obdobou miešaného nápoja Caipirinha, má viacero variantov, ktoré sa Zobraziť celý popisNápoj pochádza z Brazílie z oblasti Rio de Janeira, je obľúbeným studeným hitom pláží, je nealkoholickou obdobou miešaného nápoja Caipirinha, má viacero variantov, ktoré sa odlišujú v maličkostiach, je to veľmi osviežujúci nápoj do horúceho leta, pridávam recept na jednu z verzií, ktorá veľmi chutí nám doma.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

4 ks
6 PL
500 ml (alebo čerstvý zázvor)
1 zväzok čerstvá
podľa potreby kocky (alebo drť)
1000 ml studená




Postup

  1. 1

    Limetky som poriadne umyla, osušila, odkrojila konce, po dĺžke som ich prekrojila na štvrtinky a ešte každú štvrtinku na 3 diely,...

    Ipanema cocktail (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...do pohára som dala čerstvý zázvor pokrájaný na prúžky,...

    Ipanema cocktail (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pridala som pokrájané limetky,...

    Ipanema cocktail (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...posypala cukrom,...

    Ipanema cocktail (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...pridala som umyté lístky čerstvej mäty piepornej, všetko som poriadne podrvila paličkou, aby sa uvoľnilo čo najviac šťavy,...

    Ipanema cocktail (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...pridala som kocky ľadu, lepšie je dať drvený ľad,...

    Ipanema cocktail (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...doliala som dobre vychladenou minerálkou, použila som bonaqau, ktorú máme doma radi, premiešala barovou lyžicou a ihned podávala, môžete použiť aj sódu alebo inú minerálnu vodu,...

    Ipanema cocktail (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...Ipenama je nealkoholický miešaný veľmi osviežujúci studený nápoj, pochádza z Brazílie, je veľmi podobný pôvodnému nápoju Caipirinha, ktorá je s Cachaça s vysokým podielom alkoholu, mieša sa s ním základ z limetiek a trstinového cukru so šťavou z marakhuje a zázvoru, petrepe sa všetko spolu s drveným ľadom v šejkri, Ipenama má viac verzií, je mimoriadne obľúbená nielen v Brazílii, môžete si ju pripraviť aj doma vy sami, veľmi dobre padne v týchto horúčavách, nemohli sme sa Ipenamy nabažiť, spravila som ešte 4 dávky, chutí fantasticky, vrelo odporúčam všetkýmmilovníkom nealkoholických ľadových nápojov :-)

    Ipanema cocktail (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

mijaita
IPANEMA dtto CAIPIRINHA se dělá na víc způsobů. S maracuyou, passion fruit, s matou i bez. V podstate recept neexistuje. Je to studena limonada z limetek slazena hnedym cukrem a ochucená ovocem nebo matou nebo ničím.
ajula
Mňam!
Mijaita pas. fr. a maracuja je to samé. Len škoda, že ju tu skoro nikdy nedostať. Ak cestujem do Ang. tam si ju kupujem.
1x pusta
amelie
maracuja nie je fruit de passion, mimochodom, obidva druhy ovocia dostať takmer bežne v Tescu:-))) recept sa mi veľmi páči:-)))KK*****
1x pusta
amelie
pila so caipirinhu s limetkou, bielym karibským rumom a sirupom z cukrovej trstiny, v týchto horúčavách sa celkom dobre zaobídem bez alkoholu:-)))
1x pusta
amelie
človek sa neprestáva učiť ani na staré kolená:-) vždy som považovala maracuju za iný druh ovocia ako fruit de passion, asi pre ich rozdielnu farbu a v podstate aj chuť, mne viac chutí fialový druh. až keď som si tu prečítala komentár od @ajula , šla som si to overiť na internete, veď možno má pravdu... mala:-))) ospravedlňujem sa, @ajula :-)))
1x pusta




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia