Bravčová panenka plnená sušenými slivkami

František Mátéffy
executive chef Hotel & Spa Resort Kaskady na Sliači-Sielnici, 7. júla 2015
Bravčová panenka plnená sušenými slivkami
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
100 g
 na namočenie sliviek
0,5 l
120 g
2 ks
1 l
700–900 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku odblaníme a našpikujeme sušenými slivkami (môžeme ich na chvíľu namočiť do piva). Osolíme, okoreníme a opražíme na oleji, mäso vyberieme.

  2. 2

    Do oleja vložíme cibuľu, opražíme do sklovita, vrátime späť panenku, jemne podlejeme pivom a v rúre pečieme pri 200°C. Hotové mäso vyberieme, prilejeme zvyšné pivo a varíme, kým sa cibuľa nerozvarí. Šťavu nakoniec dochutíme a zjemníme maslom.

  3. 3

    Očistený, nakrájaný zeler dáme variť do vody, a keď je skoro hotový, pridáme očistené, na väčšie kusy pokrájané hrušky. Uvarený zeler s hruškou scedíme, a hneď za horúca pripravíme pyré ako zemiakové. Pridáme maslo, soľ a trochu nastrúhaného muškátového orieška.

Diskusia k receptu

radox1
a najpodstatnejsi udaj,kolko piect pri 200 je kde,nakolko je tu folklor maso umucit do piliny.
radox1
aha,to som si nevsimol,45 minut na 200° je vela.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia