Pečené kačacie prsia s mandarínkovou omáčkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 20. júna 2015

Na dnešný obed som urobila výborný obed..kačacie prsia a k tomu mandarínkovú omáčku..

3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 140 °C

Suroviny

1 ks
podľa chuti
mandarínková omáčka:
1/2 kg čerstvé
1 PL
2 PL domáce
1 ČL
1 ČL
1 ČL
príloha:




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia som umyla, osušila..

    Pečené kačacie prsia s mandarínkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do kože som urobila nožom mriežku..

    Pečené kačacie prsia s mandarínkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    položila som ich kožou nadol na suchú panvicu a nechala opiecť...pri pečení sa uvoľnil tuk z kože..

    Pečené kačacie prsia s mandarínkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    prsia som uložila na plech, poliala časťou výpeku, osolila, okorenila, podliala troškou vody apiekla v predhriatej trúbe na 140st.počas pečenia som podlievala malým množstvom vody..

    Pečené kačacie prsia s mandarínkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    prsia sa piekli 60 min. po upečení som ich ešte nechala 15.min. postáť, aby šťava zostala v mäse a až potom som ich vybrala z plechu na dosku a pokrájala na šikmé plátky..mäso je úžasne šťavnaté..

    Pečené kačacie prsia s mandarínkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pokiaľ sa mäso pieklo, pripravila som si prílohu ryžu..a taktiež aj mandarínkovú omáčku..mandarínky som ošúpala, rozobrala na mesiačiky...jednu som si nechala celú na zdobenie..

    Pečené kačacie prsia s mandarínkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    do výpeku, ktorého časť som si nechala na panvici som pridala maslo a nechala roztopiť..

    Pečené kačacie prsia s mandarínkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pridala som mandarínky, víno a nechala som všetko zovrieť...

    Pečené kačacie prsia s mandarínkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    keď sa mandarínky napili šťavy nafúkli sa a vtedy som k nim pridala škrob zmiešaný s vínom a miešala..pridala som ešte šťavu z citrónu a cukor..môžte použiť a vínny ocot..už som nechala iba škrob s vínom povariť chvíľku..treba stále miešať..

    Pečené kačacie prsia s mandarínkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    hotová omáčka...dochuťiť si ju môžete podľa svojej chuti...nám takto veľmi chutila..

    Pečené kačacie prsia s mandarínkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    všetko som uložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..

    Pečené kačacie prsia s mandarínkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Toto sa mi páči.
patroveckypitrs
Nádherná kombinácia a ukážka jedla, len sa pustiť do jedla. Skvela to kuchárka ktorá varí takéto dobré jedla. Ukladám a dávam 5*****.
sracz
... ochkám,obdivujem, chválim a uznávam vysokú bonitu rcp, hotového jedla, servírovania a kreativity šikovnej kuchárky, @izabella929 na juhu!
tatranka
Izabelka,krásne jedlo.Hneď by som si veru z neho dala.Mäsko mám rada a takto krásne pripravené a naservírované...paráda.
radost
@izabelka
ty si sa narodila asi s vareškou..máš pravé obe ruky..ja pri tvorbe mnohých tvojich kulinárskych diel zažila by som muky..
to denne máte dačo nové na vašom rodinnom stole..??
veľa šťastia želám..
1x svedka
izabella929
@dr ,teším sa, že sa ti jedlo páči.-)@patroveckypitrs ,vďaka za pochvalu.-)@sracz ,teší ma, že sa ti páči toto jedlo, bolo skutočne vynikajúce.-)@tatranka , som rada, že sa ti táto kombinácia jedla páči..iste by vám chutilo...-)@frezia68 ,budem sa tešiť, keď vyskúšaš.-)@radost ,som ale napriek všetkému presvedčená, že toto jedlo by ti chutilo..mám také chvíle keď mi to varí a potom zase také, keď sa mi vôbec nič nechce..to šťastíčko by si konečne trošku mohlo sadnúť už aj na mňa..aspoň na chvíľočku.-) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
tiginko
takéto dobroty sú pre mňa vysoko nad zákuskami a koláčmi. Beriem si inšpiráciu na mandarínkovú omáčku. Kačacie prsia pripravujem trochu inak, ako steak na panvici. Vďaka Izka, peknú nedeľu ti želám :-)
izabella929
@terinka55 ,bol to skvelý obed a moc pochválený..@frezia ,potešila si ma..@tiginko ,na rozdiel od teba nerobím steaky, lebo mi to nechutí..aj tebe prekrásnu nedeľu aj celý týždeň..) Ďakujem vám všetkým za vaše milé komentáre.-)
ivav
Jedlo je krásne naaranžované a určite veľmi chutné!
sisok
Ja mam velmi rada kombinaciu Kacacich prs a ovocnej omacky. Vedeli by ste mi poradit, kde by som v BA mohla najst taketo svarne masko? :D Strasne mi to chyba, vo Francii sa to da kupit vsade :(
igorc
nice, ale tie prsia by po opeceni stacilo piect v rure cca 10 - 15 min na 150 stupnov,podla velkosti, osolit a potom nechat v teple dojst 5-7 minut,. odporucam, chut bude uplne ina a aj konzistencia masa bude lepsia.
ale kazdy nech skusi podla chuti :-)
izabella929
@igorc , ale v tom prípade, že by mi chutili surové prsia..v živote by som nedala do úst surové mäso..iste sa v tom vyznáš, takže nech sa ti darí a ďakujem pekne za nahliadnutie do môjho albumu.-)
katka78
Izka, tvoje jedlo je podľa môjho gusta, tiež mám rada kombináciu mäsa s ovocím. Obvykle mi pri kač. prsiach stačí opiecť z každej strany na panvici (cca 5+5 minút), v rúre už len cca 15 min. na vyššej teplote. Pred pokrájaním ich ešte nechám asi 5 minút "odpočinúť". Sú šťavnaté a vôbec nie surové. Ale ja mám kupované, ty možno nejaké domáce a tie možno potrebujú dlhšiu úpravu, s tým nemám skúsenosti.
@Sisok (26.6.2015 11:47) v BA som ich kupovala v Tescu na Zlatých pieskoch, v Yeme na Tomášikovej, ale zvyknú ich mať aj v Lidli. Dokonca sa mi marí, že som ich videla minulý týžden u rodičov v novom Lidl letáku, ak máš po ruke, pozri.
izabella929
@katka78 ,bolo to už veľmi dávno, ale iste to bola domáca kačka..pamätám si na skvelú chuť tohto jedla.-) ďakujem pekne za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia