Plnená paprika v kapuste

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 14. júna 2015

bez paradajkovej omáčky, zo skorej kapusty a pravých, voňavých zelených paprík

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1/4 hrnček
1 strúčik
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ks
1 ks
2 PL
2 - 3 dcl
1 PL
3 ks




Postup

  1. 1

    Väčšina z vás iste pozná plnenú papriku v paradajkovej omáčke. je to vynikajúce jedlo, hlavne v letnom období. S receptom na papriku v kapuste som sa stretla v maminej kuchárskej knihe, nikdy predtým som ju nejedla, a keďže mám rada všetko kapustové, rozhodla som sa vyskúšať aj takúto kombináciu. Pôvodný recept použil bravčové mäso a predvarenú ryžu, ja som mala dosť mastné odrezky z pliecka, pridala som preto aj kus kuracích pŕs a namiesto ryže som predvarila quinou. Pretože nenapučí tak ako ryža, dala som jej o niečo viac ako by som dala ryže a prepláchnutú som ju uvarila do polomäkka. Zmes na plnenie vydlabaných paprík teda pozostávala z quinoi, mletého mäsa, pretlačeného strúčika cesnaku, mletej rasce, mletého čierneho korenia a soli. Vajce dávam len v prípade, ak je zmesi viac a vyjde aj na samostatné guľky, tak aby sa nerozvarili.

    Plnená paprika v kapuste - obrázok 1
  2. 2

    Na plnenie paprík som si vzala na pomoc limonádovú lyžičku s dlhou rúčkou, keďže som mala poriadne veľké dlhšie papriky. Tie som predtým vydlabala a umyla. Menšiu hlávku letnej kapusty som pokrájala na malé kúsky.

    Plnená paprika v kapuste - obrázok 2
  3. 3

    Nadrobno pokrájanú cibuľu som s múkou popražila na oleji, zasypala červenou mletou paprikou a stále miešajúc hneď aj zaliala mäsovým vývarom. Metličkou som túto omáčku dobre premiešala, vsypala som prichystanú kapustu, okorenila čiernym korením a keď kapusta zovrela, ponakladala som k nej aj naplnené papriky. Môžete pridať aj viac vody či vývaru, podľa vlastnej vôle. Zakryté sa potom varilo na miernom ohni do úplného zmäknutia necelú hodinku. Občas treba premiešať, aby neprihorelo. Mne sa videlo ponúknuť k tomuto jedlu ako najvhodnejšiu prílohu čerstvý chlieb.

Diskusia k receptu

terinka55
Skvelé jedlo. Síce nepoznám, ale takéto ľúbim. Určite skoro aj uvarím. Ako stvorené na tieto horúce dni. Ďakujem za inšpiráciu :-) Peknú nedeľu.
1x trogar
gabriele
vynikajuce jedlo...odporucam vyskusat...varievam ho v lete a na jesen, ked uz su k dispozicii dobre vonave papriky...robim ho oproti Tvojmu receptu s malou obmenou...do kapusty davam aj cerstve paradajky...takato plnena paprika nam chuti lepsie ako klasika s paradajkovou omackou...kto Tvoj recept vyskusa urcite neobanuje :)
1x trogar
klukodvody
Tak tohle opravdu vidím poprvé .Doma jsem vymyslel jinou přípravu ,protože manželka na rajskou omáčku moc není ,tak naplním papriky a další papriky ,cibuli ,rajčata nakrájím na trošku větší kusy ,do pekáčku dám trochu oleje a trochu vody ,naskládám papriky ,přiklopím a dám do trouby na polovinu času podusit kvůli masu ,potom odkryji přidám teplotu a dopeču .Také výborné s chlebem .Ale Tvůj recept ukládám a hvězdičkuji a přeji krásný den .
ada13
urcite to bude vyborne aj ked sa da do tej kapusty aj par.pretlak,ja robievam z mladej hlavkovej polievku s paradajkovym pretlakom,trochu pikantnu a je perfektna, ked sa spoji s plnenou paprikou, urcite bude super kombinacia. zatial ma to nenapadlo,no skusim urcite.
kukulienka71
@terinka55 , tiež som o ňom ešte nepočula, ale je to fakt dobré takto, ďakujem za pekný komentár. Príjemný zvyšok víkendu!
@gabriele , ďakujem za skvelú reklamu, som rada, že ho poznáš a odporúčaš. pridať paradajky u mňa nebude problém, iste skúsim:-)
@klukodvody , no vidíš, naozaj menej známe, ak ho ani ty nepoznáš:-) dobre si to vymyslel. Myslím, že tento recept sa hodí tým, ktorí nemajú radi paradajkovú omáčku. Ďakujem za uloženie aj pekné hodnotenie, užite si chvíle oddychu!
pusta1
krásny recept, určite stojí za vyskúšanie, výborne si ho popísala, zrozumiteľne, nebude problém pripraviť, úžasné prudko jedlé foto.
*****
kukulienka71
@ada13 , vďaka za tip na polievku, mňa zasa nenapadlo dať do kapustovej paradajkovú šťavu:-) si tu vymieňame nápady, dúfam, že budeš spokojná
@pusta1 , ďakujem ti za peknú pochvalu aj hodnotenie:-)
mesiar50
Zaujímavé a gustiózne pripravené jedlo.
Už je v kk. Ďakujem a želám ti všetko dobré.
havino
paradne, paradne, my aj paradajkovú omáčku môžme a ja ešte viac paradajkovú kapustu, tak, že vieš čo bude nasledovať, už aj idem vybrať mleté maso, zajtra sa ozvem, až prehltam teraz
venusa
Perfektný rcp a miesto ryže aj pšeno s meskom. Do papriky vojde kadečo a dá sa kombinovať. No prečo nepovariť najprv plnené papriky a až potom pridať kapustu, ktorá sa nemusí toĺko vyvárať.
evanaaa
Paradajkovú kapustu jeme už tretí deň, k nej máme bravč. pliecko na šťave, máme radi aj plnenú klasickú papriku ( v parad. omáčke), ale takto skombinovať by ani mňa nenapadlo, spomeniem mužovi, čo on na to..... @venusa , ja som kapustu dusila asi hodinu, a neboa rozvarená, tak akurát, takže kľudne až potom do nej papriky.
evanaaa
...nebola.... neviem, kde je chyba, ale vynecháva mi písmeno " l ", stále musím dopisovať a kontrolovať.
kukulienka71
@mesiar50 , @kimlo , @havino , @venusa , @violetacamorova , @evanaaa , ďakujem vám za komentáre, potešili:-)
viem si predstaviť aj opačný postup, keď sa najprv podusia naplnené papriky a neskôr pridá kapusta, ale tak ako evanaaa, aj ja vravím: kapusta sa nerozvarí a všetko sa navzájom chuťovo lepšie prepojí ak sa kapusta pridá už na začiatku.
havino
My sme si dnes veľmi pochutili @kukulienka , ako som písala, paradajkovú kapustu som varievala, k nej fašírky, paradajkovú polievku pravidelne, ale táto kombinácia ma veru nenapadla a výborná obmena plnenej papriky, aj guliek s použitím kapusty. Nič nie je potrebné variť zvlášť, všetko v jednom hrnci, ja som ani hodinu nevarila, ryžu dávam predvarenú, mleté coby dub, netreba mu veľa, do kapusty dala paradajkové pyré, vybrala som, zahustila kapustu strúhaným zemiakom, dochutila kapustu a hrče za ušami. Manžel, že máme plnenú papriku? začal jesť a ticho. Pýtam, čo chutí? a to je kapusta? a čo? nie je to dobré? Nie, nie, výborné, výborné. Ale raz skúsim aj Tvoju originál verziu s paprikovou kapustou, určite.


gabriele
@havino ani sa nedivim, ze Vasim chutilo...u nas je to je top jedlo...ako som pisala vyssie pridavam naviac paradajky...ale uz som to varila aj s pretlakom...tiez to varim tak okolo tristvrte hodinky...neskutocna dobrota...u nas niektorym chuti s knedlikom na pare a niektorym so zemiakom v supke...@kukulienka keby to na mne bolo, tento recept by som korunovala ako recept mesiaca :)
kukulienka71
@havino , tá porcia vyzerá neodolateľne! som veľmi rada, že vám chutilo, ďakujem za skorú odozvu a výbornú fotku. ˇ
@gabriele , ešte raz vďaka za propagáciu, dobre sa to číta, že u vás je to také obľúbené:-)
cesminaz
Vyborna inspiracia mila @kukulienka :-) Ja pouzijem hovadzie maso,ale pockam kym budeme mat vlastnu papriku v zahrade.Na taketo jedla je ako ty pises,taka prava vonava paprika najlepsia :-) vdaka
svedka
No toto je super! Musi to voniat siroko-daleko.dakujem za napad :)
zolik
tak tuto kombinaciu musim skusit. Ty si skonbinovala dve jedla, ktore mam velmi rada. U nas "cervena kapusta" a klasicka (s ryzou) plnena paprika su dve oblubene jedla. Dva v jednom - ze ma to nenapadlo ;-) Zato za Tvoj napad zasluzenych 5* a uz je v kk. Tiez orodujem za umiestnenie do "napad mesiaca".
kika1212
jój, toto bude dobré, výborná kombinácia, robím v omáčke, ale aj kapustu mám rada, chystám sa na papriku, tak bude podľa Tvojho rcp. @havino aj Tvoja porcia je pekná:)
kecemis
@kukulienka dakujem za vybornu pochutku. Ja som musel pouzit hrubostennu paprika, ale zato bola farebna. Ako plnku som vsak pouzil len hovedzie maso a quinou. Ako som pozeral na stravnikov, urcite to budu ziadat znovu. Dakujem.
kukulienka71
@kecemis , milá odozva, veľmi pekne ďakujem aj ja:-) z hrubostennej som ešte nerobila, no farebné by boli iste krajšie, novinka aj v tak klasickom jedle, vidíš;-) nech vám chutí aj inokedy, pozdravujem:-)
katarina64
Zajtra nakúpim a v utorok varím...skúsim buď paradajková šťava alebo pridať paradajky...len ja tieto veci robím tak,že najprv sparím papriku,vývar samozrejme použijem a potom naplnenú papriku+guľky pokladám do pekáča,pridám nakrájanú cibuľu trochu podlejem,zakryjem a šup na nejakú hod.do rúry...potom prelejem cez sitko výpek a pridám do omáčky no a nakoniec hotovú papriku...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia