Kuracia roláda s bylinkami a žemľovou plnkou fotorecept

salviana999 - bez fotkysalviana999, 7. júna 2015

Dnes som chcela vyskúšať niečo iné. Takúto roládu som robila prvý krát. A celkom mi vyšla.

40 minút
príprava
90 minút
na 170 °C

Suroviny

cca 1,5 kg celé
Plnka:
2 ks aj staršie
 vlažné
2 ks




Postup

  1. 1

    Kura som umyla, vykostila, osolila, okorenila a poukladala som naň šalviu a medovku.

    Kuracia roláda s bylinkami a žemľovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som si urobila plnku. Pokrájala som rožky, zaliala mliekom a nechala trochu nasiaknuť. Potom som ich vyžmýkala, dala do misy a pridala žĺtky, soľ, korenie, strúhaný syr, ale nemusí byť. Treba tam ešte trošku masla a z bielkov tuhý sneh.

    Kuracia roláda s bylinkami a žemľovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnku navrstvíme na kura a zatočíme. Ja som ho dala do formy na srnčí chrbát, ktorú som vyložila papierom na pečenie. Osolila som, okorenila, navrch dala trošku masla a dala do trúby piecť.

    Kuracia roláda s bylinkami a žemľovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa pieklo, pripravila som si zemiaky. Nové zemiaky mi očistila dcéra, ja som spenila na oleji cibuľku a pridala na ňu zemiaky, petržlenovú vňať a soľ. Podliala som pohárom vody.

    Kuracia roláda s bylinkami a žemľovou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nechala som ich podusiť do mäkka.

    Kuracia roláda s bylinkami a žemľovou plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení roládu vyberieme z trúby, necháme trošku vychladnúť a nakrájame na porcie.

    Kuracia roláda s bylinkami a žemľovou plnkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia