Kurací kyslý šalát á la treska fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 6. júna 2015

Ak niekto nemôže tresku tak tu ponúkam jednu z verzii náhrada za ňu.

6 - 8
porcií
20minút minút
príprava
80 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 1300 g celé
350 g
300 g
3 ks stredne veľká
50 g
7 ks
7 ks
1 ČL
3 PL
0,7 l
400 g
3 ks sladkokyslé




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na šalát.

    Kurací kyslý šalát á la treska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca hlbšieho aby tam vošlo kura nalejem 3,5 l vody a 0,7 l octu pridám bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie a soľ. Ďalej dám do hrnca očistené kura, mrkvy a zeler. Hrniec dám variť na sporák spočiatku na silno nech sa voda rozvarí. Potom na pomaly, len tak tichučko vodu bublať.

    Kurací kyslý šalát á la treska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mrkva so zelerom sa skôr uvaria skúsim vidličkou či sú mäkké a vytiahnem von z hrnca ochladnúť. Kura sa dlhšie varí musí byť mäkké a oddeľovať sa od kostí. Potom ho tiež vytiahnem a nechám vychladnúť.

    Kurací kyslý šalát á la treska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Počas chladnutia kuraťa som si nakrájal očistenú cibuľu, feferónky a uhorky na drobno. Vychladnutú zeleninu som strúhal na strúhadle. Nakoniec po vychladnutí kuraťa aj to som nakrájal na drobno. Všetko som to dal do hrnca pridal horčicu ešte osolil a trochu mletého čierneho korenia napokon tatársku omáčku.

    Kurací kyslý šalát á la treska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko som to dobre premiešal. Ak je to veľmi husté tak stačí dať dve až tri lyžice bieleho jogurtu, alebo trochu nálevu z uhoriek. Šalát som dal do skla a do chladničky od večera do rána.

    Kurací kyslý šalát á la treska (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ráno som si dal na tanier s čerstvým rožkom a tlačil do seba až sa mi gule za ušami robili. Tento šalát je kyslý aj pikantný. A hlavné zdravý najmä tá tatárka. Prajem dobrú chuť. Z tohto množstva mi vyšlo 2 kg šalátu.

    Kurací kyslý šalát á la treska (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

marika9
No, hlboko som sa zamyslela a výsledok: musí to byť super. Dnes máme nejak veľa jedla, ale zajtra vyskúšam. V našej rodine bude úspech zaručený. Ďakujem za dobrý recept.
begonia2
Znie to zaujímavo. Skúsim uvidím a napíšem. Viem o viacerých falošných treskách priznám sa s kuraciny prvý krát. Dobrá myšlienka.
dandika1
@patroveckypitrs velmi pekne dakujem za zaujimavy rcp.uz je v KK a davam 5*****.kedze ja tresku z istych dovodov nemozem,tak toto ma potesilo,na druhy vikend ma premieru verim,ze bude chutit potom dam vediet aky mal uspech. Vdaka a pekny vikend :-)))
radost
keďže je šalát chutný..dobrý..zdravý..tak ho aj naša "kuchyňa" spraví..
no nie 2 kilá..to by už bola hostina dlhááá..teda ne-milááá..:-)
sovka62
Už roky robievam veľmi podobný, rozdiel je v tom, že môj je skôr ako vlašský, lebo v ňom mám rada trošku zemiakov. Robievam ho vtedy, keď mám pohostiť veľa ľudí, napr. na olovrant a aranžujem ho ako ruské vajcia. Už ho u nás jedli desiatky ľudí a zatiaľ každý chválil.
Som rada, že si recept pridal, vyskúšajú aj takí, ktorí a podobnom ani netušili.
marianne
a masko z nedelnej kuracej polievky by bolo na tento recept tiez dobre, vsakze? vyborny salat
xanadu1955
@Patroveckypitrs , fantastický nápad, robím si tresku skoro presne takto ale toto by ma nenapadlo, vyzerá fantasticky idem dnes spraviť , už mi tečú slinky ale v menšom množstve, vďaka za recept
používateľ nemá avatar
plk
plk
No teda. Ak som pisal k inemu Vasmu receptu (kel+kur. meso), ze "zvlastna kombinacia", tak toto :-) .... Toto SA tiez bude musiet skusit. Pravidelne mi ostava kur. meso z vyvaru/polievky a uz naozaj neviem, ako by som ho upravil.
Teda -oprava- teraz uz viem :-).
mesiar50
@fejton1
Mas dobry postreh.Rozmyslam na alternative to masko
bud znova trochu povarit s octom, alebo ho dat do studeneho nalevu z uhoriek.Samozrejme ten nalev musi byt skladovany v chladnicke do 7 C. a po dobu aspon 12 h.Zelam pekny nedelny den.

používateľ nemá avatar
plk
plk
@fejton - jaj, aha... mate pravdu. Ten ocot (pri vareni) mi akosi unikol.
Tak ci tak, za vyskusanie mi to stoji. Paci sa mi tento recept. A aj ten s tym kelom.
tiginko
Tak toto by som mala vyskúšať. Tresku máme veľmi radi, určite stojí zato ochutnať aj túto verziu. Vyzerá to na výborný recept
olinka12
No päť hviezdičiek som dala hneď paráda tresku robím doma pravidelne ale z tvarohu chutí nám aj tá, ale toto určte vyskúšam
braxi
v sobotu som mala rodinné stretnutie 20 ľudi...šalát chutil neuveriteľne a nikto z nich neuhádol, že to z kuraťa...ďakujem za recept
pilcik
Pri včerajšom hľadaní nejakého šalátu som našiel tento. Hneď som sa pustil do roboty, urobil som ho a dal do chladničky. Dnes som ho ponúkol návšteve a mal veľký úspech. Nebol by som veril že je to také dobré. Vďaka za recept priateľu. Už je uložený a bude veru často u nás.
danda3
Geniálny recept, veľmi pekna ďakujem zaň! A ďakujem aj @pilcik -ovi, že ho vytiahol, urobila som z kuracích pŕs, zeleninu od oka, muž bol na nočnej, dnes ráno jedol a nevedel vynachváliť, že je to fakt ako treska. Dnes máme návštevu, takže som zvedavá na ohlasy a hlavne, či môj brat spozná, že to nie je z ryby. Odteraz bude u nás veľmi často.
danda3
Tak posielam aj fotku posledného šalátu, skoro som nemala čo fotiť. Nikto neuhádol, z čoho je, muž aj ja sme vzali do práce na ochutnávku a už som aj posielala recept. Ešte raz ďakujem.


methi
Jej, ja som nedavno urobila nieco podobne, ale len kuracie maso z polievky, majolka, horcica a nasekana cervena cibula a tiez to chutilo ako treska :)

Toto tvoje je uz vyssi level.
danda3
Musím pripomenúť tento skvelý recept, u nás je už ako doma. Robievam len z kuracích pŕs a to rovno z dvoch kureniec, aby bolo dosť, nosím ho aj do roboty šéfovi, veľmi mu chutí. Vlastne chutí všetkým, ktorý ochutnali. Takže neváhajte a vyskúšajte.
patroveckypitrs
@Danda3 (2.2.2019 12:28)

Ďakujem to poteší človeka, keď vidím ako si ho niekto vyskúša a potom ho aj robí. Už teraz aj u nás sa robí s kuracích pŕs. Stehna a krídla dávame na pečenie. Na túto dávku dávam asi 750 - 800 g pŕs. Cibuľu keď nakrájam dám ju do sitka a ponorím na minútku do vývaru na mäso. Je potom šalát jemnejší.
1x danda3




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia