Pražené sardinky na paradajkách

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 8. júna 2015
Pražené sardinky na paradajkách
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
150 g
100 ml
10 g
10 g
10 g
50 g
20 g
400 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Sardinky oškriabeme a odrežeme chrbtové plutvy, osolíme ich, obalíme v hladkej múke a opražíme na oleji na panvici.

  2. 2

    Lúpané rajčiny pokrájame na kocky. Cibuľu opečieme na oleji, pridáme rajčiny, soľ, korenie, cukor, fenikel, pomaly varíme 10 minút, podlejeme vodou podľa potreby.

  3. 3

    Ryžové rezance uvaríme v osolenej vode nie celkom domäkka. Navrstvíme a posypeme bazalkou a zastrekneme citrónom.

Diskusia k receptu

zivestriebro
Ale prečo by si si to mala dávať v reštaurácii? Však to je asi len tip na domáce varenie... Pochybujem, že je to v ponuke.
adakovalinka
@zivestriebro nuž je to šúfkuchár a ja osobne si ryby objednávam často, pretože viem že práve tam sú pripravené profesionálne a čerstvé, no a tento pokrm pozostávajúci z chladných ryžových rezancov by som si podľa názvu objednala, ale čašníčka by ma nepotešila. Je pravda že som zvyknutá na štandard reštaurácií kde je zákazník pánom a jedlo mu musí vyhovieť, nesnaží sa potešiť kuchára či majiteľa.
zivestriebro
Ale predsa len @adakonvalinka ; kde sú chladné ryžové rezance? A stále nechápem, prečo by si si to mala objednať. Však v každej reštaurácii by Ti čašníčka jedlo popísala. Tak keby sa Ti nepozdával popis jedla, kombinácia chutí alebo použité suroviny, tak neobjednávaj. Predpokladám, že veľa iných jedál by si si neobjednala - ako každý, nie ? A keby si si objednala... nuž nemôžeš podľa tohto receptu - inšpirácie pre gazdinky vedieť, aké by to bolo. Možno superchutné, možno nie dobré... ale to by mohlo byť aj tým, že máš skrátka iné chúťky. Ale v zásade neviem, čo je na tom a priori vadné - skrátka opečené sardinky, paradajky, ryžové rezance.
zivestriebro
Ja napr. milujem špagety, milujem tuniaka, ale z kombinácie tuniak so špagetami sa mi ježia chlpy. Pokladám to za skutočne hnusné jedlo - a teraz sa zase musím ospravedlniť všetkým, ktorým to chutí, pretože ich je nemálo. Tak nechajme priestor všetkým. Však sa nám naozaj nemusí pozdávať všetko, čo niekto navrhne - či by to bola gazdinka alebo šéfkuchár. Boli ľudia aj u michelinovských šéfov a nechutilo im. No a čo, vezmeme im Michelina?
adakovalinka
@zivestriebro ako vidím, na recepte vám veľmi záleží, je pravda ze každý má iné chute. Tak opravujem svoj komentár, tento recept nebudem skúšať.
Pekný večer vám prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia