Šošovicová polievka

methi - fotkamethi, 5. júna 2015
Šošovicová polievka
Foto: methi

Suroviny

200 ml
1 l
2 ks veľká
1 ks
1 ks menšia
3+4 strúčiky
6 ks guľaté
1 ks
1/2 ČL údená
1/4 ČL




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme šošovicu a dobre ju prepláchneme vo vode. Čistú šošovicu zalejeme asi 1 litrom vody (záleží aj akú hustú ju chcete, vody si môžete dať viac alebo aj menej). Pridáme očistenú mrkvu, petržlen (koreňovej zeleniny si tiež môžete pridať toľko, koľko vám chutí), cibuľu, cesnak (prvé 3 strúčiky), čierne korenie, bobkový list, údenú papriku a chilli korenie. Polievku privedieme k varu, oheň zmiernime a zakrytú varíme 15 minút.

  2. 2

    Po 15 minútach vyberieme cibuľu aj bobkový list. Polievku varíme ďalej ďalších 15 minút.

  3. 3

    Nakoniec pridáme nastrúhaný cesnak (ďalšie 4 strúčiky), soľ, polievku prejdeme varom a odstavíme z ohňa. Hrniec necháme zakrytý a polievku v ňom necháme stát aspoň 10 minút. Šošovica sa vám pekne rozvarí, takže netreba ničím zahusťovať.

Diskusia k receptu

mariamka
je to taky mix medzi nasou sladkou fazulovou a kyslou sosovicou, mne sa paci, cesnak to isti :)
1x elixir
nadia56
vyborny recept, robievame sosovicu na tento sposob, je velmi chutna :-)
5
1x elixir
tiginko
niečo podobné varievam aj ja, doteraz s neúdenou červenou paprikou, použitou v zápražke. Super nápad s tou údenou, aspoň bude navodzovať klobáskovú vôňu.
1x elixir
kimlo
Páči sa mi tento recept, len neviem či za 30 minút bude tá koreňová zelenina uvarená do mäkka, ale vyskúšam... A dám aj údenú papriku aj klobásu. 5*
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Dobrý recept, musím si tú údenú papriku kúpiť už konečne aj ja :-)
1x elixir
frezia68
Varievam podobne bez múky,kvôli lepku a pridávam práve mrkvu a celú cibuľu miesto cesnaku.Takže vyskúšam s cesnakom a @kimlo :mladá zelenina zmäkne :-)
1x elixir
abul
Zdravá polievka, vďaka za inšpiráciu, zaslúži si 5 hviezdičiek.
1x elixir
methi
Tak veru, klobaska sem patri, ale u nas ju nezozenie, preto som sa snazila dosiahnut tu chut udenou paprikou a chilli :) Vyhla som sa aj tuku, takze recept je vhodny pre dietarov. Dakujem vsetkym. Pekny vikend :)
1x dr
tatranocka
@kimlo zeleninu krájam na kolieska a uvarí sa za 12-15min (spolu so zemiakmi,ktoré tiež dávam do šošovicovej).Pekný recept 5x*.
1x elixir
gabriele
polievka je fajn...podobnu varim aj ja...ale ta troska tuku tam patri...jednak niektore latky sa v tuku rozpustaju a polievka ma potom pre organizmus vyssiu biologicku hodnotu...ale hlavne preto, ze pridanim tuku zlcnik dostane impulz na produkciu zlce...cele travenie je potom omnoho lahsie...a zvlast u strukovin je to velmi potrebne...
gabriele
ja som len chcela povedat, ze strukoviny su vo vseobecnosti potraviny tazko stravitelne...a ta troska tuku, ludovo povedane, nabudi travenie...ale ak Vas pan doktor takto rozhodol a vy to respektujete...vsetko je ok...
deria
výborné... pekné od teba, že myslíš aj na nás... dietárov :)
anett91
mňam, bola výborná :) aj pristeľ bol prekvapený ako dobre som navarila konečne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia