Omeleta so špargľou a jarnou cibuľkou

elixir - fotkaelixir, 27. mája 2015
Omeleta so špargľou a jarnou cibuľkou
Foto: elixir

Ďalší zo spôsobov, ako zúžitkovať špargľu...

1
porcia
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks hrubšia
3 ks
4 ks malé
3 ks
1 PL
 mleté
1,5 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a dáme ich vopred variť v šupke (cca 15 minút). Uvarené ich necháme trochu vychladnúť a pokrájame na približne pol centimetrové kolieska.

  2. 2

    Potom ošúpeme špargľu, nakrájame ju na menšie časti a dáme ju v osolenej vode variť na 6 minút. Poumývame jarnú cibuľku.

  3. 3

    Na širšej panvici rozpustíme maslo, kam dáme oprážať zemiaky a na tenké plátky nakrájanú bielu časť z cibuľky. Medzitým zoberieme zo päť stoniek zelenej vňate a pokrájame ich na drobnejšie, ostatné odložíme bokom a použijeme v nejakom inom recepte.

  4. 4

    Vajcia vymiešame s lyžicou smotany, čiernym korením a soľou.

  5. 5

    Keď sú kúsky špargle uvarené, vyberieme ich a pridáme do panvice. Takisto pridáme polovicu pokrájanej vňate, premiešame a zalejeme rozmiešanými vajciami.

  6. 6

    Panvicu prikryjeme pokrievkou a na strednej teplote pomaly zapekáme, kým povrch omelety nestuhne.

  7. 7

    Jedlo vyberieme na tanier, posypeme zvyšnou vňaťou, prípadne dokoreníme podľa chuti.

    Omeleta so špargľou a jarnou cibuľkou - obrázok 7

Diskusia k receptu

caterina
recept mi priesiel do rany...akurat uvazujem aky sposob vyuzijem dnes vecer :) bude s cerstvym salatom s kuracimi kuskami. Dik
1x elixir
katka78
Mám pár odlomkov bielej špargle v mrazničke, reku šupnem do polievky, ale asi ich využijem takto. Pekný nápad a páči sa mi aj seriál klinčekových fotiek :-)
1x elixir
elixir
Ďakujem vám za pristavenie a nech vám dobre chutí... :)
havino
Vidíš @elixir , super nápad, takto do omelety aj môjmu zamaskujem špargľu, lebo ked ju jem sama, len hlavou krúti, že mi na tom chutí, pekná, chutná omeleta
1x elixir
elixir
Som rada, ale s maskovaním opatrne, nieže sa vaši mužíci potom na mňa budú hnevať... :) Ale toto sa ešte dá, niektoré veci sa ťažšie maskujú. Ja ešte musím prísť na to, ako pred mojim "zamaskovať" bryndzu a mak. :)
frezia68
Výborný recept a variabilný,dávam aj cuketu,karfiol....čo dom dá :-) a Tebe hviezdičky .
1x elixir
elixir
Vďaka za pristavenie aj pekné slová. :) @zuzanka Aj s bryndzou je to ťažké, ani argument vzdialenej podobnosti s fetou nepomáha... :P
paploska
výborný nápad, teraz na nej fičíme, ale robila som len rizotá, šaláty a polievku. Teším sa na omeletu :-)
1x elixir
caterina
tak som vcera aj vyskusala so zelenou sparglou a bola fakt vyborna. Par surovin a chut jedinecna. Priznam sa, ze mna by ani nenapadlo dat do omelety zemiaky, ale hodili sa. Budem opakovat aj s inym druhom zeleniny (fotku nemam, zatial sa mi nechcelo naucit sa ako sa vklada :))
1x elixir
elixir
@caterina vďaka za milý feedback :) So zelenou špargľou to bolo istotne veľmi fajn. Mladú zelenú možno ani nie je nutné variť, len by sa trošku prehriala v omelete. :)
tiginko
keby som ti nafotila moju včerajšiu večeru, tak vyzerá takmer rovnako, so zelenou špargľou a bez zemiakov. Super jedlo v tento špargľový čas
1x elixir
katka78
Sezóna špargle je krátka, máme ju preto teraz v nejakej forme každý týždeň. Včera prišiel na rad tvoj recept. Ďakujem za inšpiráciu na veľmi chutné jedlo @elixir. Maj sa pekne :-)


1x elixir




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia