Koláč Ženský rozmar II.

kuchticka - fotkakuchticka, 20. marca 2010

Tento kolac je snadny na pripravu a pomerne dost rychly, ale najma VELMI CHUTNY. Hodi sa na sviatok ci pre navstevu. Vzdy vyzera velmi lakavo. Zobraziť celý popisTento kolac je snadny na pripravu a pomerne dost rychly, ale najma VELMI CHUTNY. Hodi sa na sviatok ci pre navstevu. Vzdy vyzera velmi lakavo. Skoda, ze nemam kameru! Prave vcera som ho upiekla pre navstevu.

20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

30  dkg
13  dkg
1  PL
4  ks
3 dkg
6  lyzic velkych
6  dkg
20  dkg
1  bal.
40  dkg




Postup

  1. 1

    Do misky si dame preosiatu muku, pridame sol-stipku, cukor-1 lyzicu, rozdrobene, alebo rozpustene kvasnice , vlazne mlieko, zmakle maslo a 4 zltky.

  2. 2

    Vypracujeme hladke cesto, ktore hned vyvalkame a dame na cely plech. Nechame kysnut 1 hod.

  3. 3

    Zatial co kysne cesto si pripravime marmeladu (moze byt akakolvek, ale najlepsia je marhulova, ktora "ladi" s mandlami). Tiez si pripravime mandle a vyslahame bielky na polotuho, do ktorych postupne (po lyzicach) zaslahavame cukor. Na vykysnute cesto natieme marmeladu, potom tuhy sneh a ten posypeme mandlami. Snah nedavajte celkom na okraj cesta! asi 11/2 cm od kraja, lebo pri peceni sa velmi roztiahne. Dame piiect do vyhriatej rury na 180 st.C. Pecie sa asi 15 min. Lepsie je kontrolovat skor!

Diskusia k receptu

bugo
Tých kvasníc má byť 3 čoho (kusov po 42 gr.)? Upresni to prosím ťa. Díky. :)))
frezia68
Ďakujem kuchtička,že aj z tej diaľky pridávaš recepty.No a to droždie môže byť len 3 dkg,lebo všetko udávaš v dkg a na 30 dkg múky ani viac nemôže byť,aj mne už tak " ušla " gramáž.Snáď sa nemýlim,lebo ho chcem vyskúšať,potom sa ozvem,ako sa vydaril :-))
kuchticka
Ano, frezia ahoj - mas pravdu, ma tam byt 3 dgr drozdia. Bud som sa iba pomylila, alebo - ja sa snazim pisat rychlo a casto mi to tm nenaskoci skor a uz pisem dalej. Ospavedlnujem sa.
olianka
výborný koláčik - môj zlepšovák: namiesto džemu dávam čučoriedky alebo ríbezle... nepoznám nijakú ženu ktorú neočaril.
kuchticka
olianka, dakujem, ze sa pacil moj kolacik. Samozrejme, ze namiesto marhulovej marmelady mozes dat akukolvek, alebo cerstve ovocoe. Co kto ma po ruke,alebo co komu chuti.
remcula
Úžasná buchtička, tak po ránu bych si hned dala ke kávě.
kuchticka
@marienka , ty akosi vzdy citas zle tie recepty. Su tam uvedene 4 vajcia a vedla v zatvorke je napisane - zltky do cesta, bielky na sneh. Ak sa ti ho podari upiect, nebudes lutovat. Ja ho tu u nas peciem vzdy ked ideme niekam na navstevu a mam nieco doniest. Pokazde som mala s nim velky uspech.
evanaaa
Marienka mala na mysli pri postupe, že tam sú tie žľtka zabudnuté, v surovinách sú. Ale zrejme idú do cesta, ako je to v rozpise.
monika456
výborný koláč, ja mám recept po mojej babke a ona vyšľahané bielka zmiešala s mletými orechami, takže pena nebola len posypaná, ale celá orechová, tak nám to chutilo :) práve nad týmto koláčom rozmýšľam, lebo som ho už nepiekla veľmi dávno a napadlo ma aké by to bolo s kokosovou penou :)
kuchticka
@monika , iste ta orechova pena bola vyborna na tomto kolaci, ja davam na platky krajane mandle z dvoch dovodov. Mandle mam lacnejsie, tie platky mandli na tej snehovej "pokrievke" vyzeraju velmi zaujimavo a este k tomu mandle a marhule idu chutove naramne dobre dohromady. Samozrejme, ze fantazii sa medze nekladu a kazdy si spravi podla chute a moznosti - co ma doma.
jozka2
kuchticka nehnevaj sa, ale ak mozes oprav tie zltka do postupu,my stare pekarky vieme,ze tam tie zltka patria ale mlade ,ked budu citat recept asi ich tam nedaju ,ja som tiez hladala kde su zltka ved v rozpise su,nic v zlom.Kolacik robim roky ale s orechami vyskusam aj tvoj s mandlami,on je dobrota sama o sebe.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia