Lasagne bolognese fotorecept

violeta - fotkavioleta, 17. mája 2015
Lasagne bolognese (fotorecept)
Foto: violeta

Tento recept na lasagne bolognese som spracovala hlavne pre svoju rodinu, nepripravujem ich s vínom, pretože nám to tak vyhovuje, je tu veľa iných Zobraziť celý popisTento recept na lasagne bolognese som spracovala hlavne pre svoju rodinu, nepripravujem ich s vínom, pretože nám to tak vyhovuje, je tu veľa iných receptov, takže si môže každý vybrať ten, ktorý sa mu pozdáva najviac...

6-8
porcií
100 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 krabica
500 - 750 g
1 ks
5 strúčikov
2 stonky
1 ks
2 - 3 ks
1 konzerva
500 ml
Bešamel:
60 g
75 g
750 ml
Ešte potrebujeme:
250 g




Postup

  1. 1

    Pripravím si omáčku bolognese. Cibuľu pokrájam a opečiem na olivovom oleji, pridám pokrájaný cesnak a pokrájaný zeler na kúsky. Všetko opekám na veľkej panvici s vysokým okrajom.

    Lasagne bolognese (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridám nastrúhanú mrkvu a chvíľu ju poprehadzujem....

    Lasagne bolognese (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    teraz už pridávam pomleté mäso, ja vždy robím z chudého hovädzieho. Miešam ho, aby sa zatiahlo, podusím a popridávam koreniny, tu by som upozornila hlavne na škoricu, tej veľmi opatrne a tiež to neprežeňte s muškátovým orieškom. V tejto fáze by sa malo pridať kvalitné červené víno (cca 2 dcl) a nechať ho vydusiť...

    Lasagne bolognese (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do panvice pridám konzervu paradajok a passatu a nechám omáčku dusiť, pridávam do nej asi 1 čajovú lyžičku trstinového, alebo obyčajného cukru. Omáčka sa musí dobre podusiť, preto ju budete musieť dolievať vriacou vodou, má zostať redšia, lebo šťavu nasiaknu suché plátky lasagne.

    Lasagne bolognese (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V druhom hrnci si pripravím bešamelovú omáčku. Na masle krátko opečiem múku, ja nedávam všetku, dám len toľko, aby nebola zápražka veľmi hustá. Ostatnú múku zmiešam s mliekom a pridám do hrnca. Uvarím omáčku takej konzistencie, aby sa dobre rozotierala, prichutím soľou a muškátovým orieškom.

    Lasagne bolognese (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zapekaciu nádobu potriem olivovým olejom a uložím suché plátky lasagne, potriem bešamelom, polejem bolognese omáčkou, posypem srúhanou mozzarellou, znova uložím plátky lasagne, potriem bešamelom....Plátky lasagne sa ľahšie upravujú, ak ich na chvíľu ponoríte do vriacej vody, vtedy sa nelámu hocijako, ale sa dajú pekne odkrojiť. Plátky musíte zalievať dostatočným množstvom tekutiny, aby počas pečenia zmäkli a nezostali suché. Vrchná vrstva je bešamel, na ktorý nasypem strúhaný syr až po dopečení.

    Lasagne bolognese (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečiem na 180*C asi 30 minút, ihlicou vyskúšam, či je všetko mäkké. Nakoniec posypem strúhanou mozzarellou a nechám ju roztopiť vo vypnutej horúcej rúre. Podávam posypané parmezánom s jednoduchým šalátom.

    Lasagne bolognese (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

terinka55
Robím podobne, s menšími odchýlkami, napr. bez škorice. Máme radi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia