Je to moravské veľkonočné jedlo.Je veľmi chutný,majú ho radi aj deti aj dospelí.

4
porcie
15 minút
príprava
30-35 minút
na 160 °C

Suroviny

2 hrnčeky
5-6 ks
5 ks
4-5 strúčikov




Postup

  1. 1

    Sušené hríby zalejeme studenou vodou,osolíme a necháme asi pol hodinu nabobtnať.V tej istej vode ich povaríme 15-20 min.Vody nemusí byť veľa,hríby sa v nej vlastne dusia.

  2. 2

    Do misy dáme žemle a nalejeme toľko mlieka,koľko žemle vsiaknu ,aby sa rozmočili.Uvarené a vychladnuté hríby aj s vodou,v ktorej sa varili,nalejeme k žemlám. Rozklepneme vajíčka, nastrúhame cibuľu a prelisujeme cesnak.Osolíme,okoreníme a poriadne všetko premiešame.Ak je hmota príliš riedka, prisypeme trochu strúhanky.

  3. 3

    Na pekáči rozohrejeme olej (alebo iba pekáč potrieme),cesto naň vylejeme a rozotrieme. Pečieme v stredne teplej rúre 30-35 min.

Diskusia k receptu

hanina
Vďaka - to je niečo pre mňa. Robievam podobné, ale z čerstvých húb a tvarujem z hmoty také šišky. Vrch potieram bielkom. Toto sa mi vidí rýchlejšie. vyskúšam.
evusik
ja robím hubník tiež, v podstate tak isto, len nakoľko je môj muž vášnivý hubár, mávame plný mrazák hríbov, preto používam mrazené. Rozmrazím, dám na cibuľku, podusím, spojím s rozmočenými žemľami a vajcami a dávam ešte petržlenovú vňaťku a šup do trúby. Je to dobré aj ako samostatné jedlo, ale ja to robím aj k pečenému kurčaťu miesto plnky
hanina
Bambulka 51, prosím pridaj ešte ďaľšie recepty z Krkonôš.
bozulka
bambulka je to dobré aj tak ako si robila.Ja som po skúsenostiach prišla na to,že keď sušené hríby umyjem v horúcej vode a dám ich na spenenú cibuľku,trošku mletej rasce , maličko podusím a potom dám na rohlíky,solím iba solčankou/vegetou/ ostatné robím ako Ty ,tiež pridávam vňaťku ako evušík.Ja viem už to nebude originál,ale to predsa nevadí možností je veľa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia