Večera priemernej pracujúcej Slovenky

tiginko - fotkatiginko, 5. mája 2015
Večera priemernej pracujúcej Slovenky
Foto: tiginko

Pracujem, bývam v paneláku, deti mám už (väčšinou) z domu, som odkázaná v prevažnej miere na dovoz z Európskej únie, cítim (hlavne zjari) Zobraziť celý popisPracujem, bývam v paneláku, deti mám už (väčšinou) z domu, som odkázaná v prevažnej miere na dovoz z Európskej únie, cítim (hlavne zjari) potrebu zdravšieho stravovania. Vrátim sa navečer autom domov hladná, v zásobe zelenina z Lidla a zimou nadobudnuté pneumatiky. Po mäse z víkendu zostala len spomienka. Ako jediný bonus – čerstvé domáce vajíčka od kamarátov z dolniakov.

1-2
porcia
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
1 ČL
1 ČL
200 g




Postup

  1. 1

    Na ľubovoľnom tuku (u mňa prepytujem kokosovom) popražím nakrájanú cibuľu, posypem domácou (chvalabohu aspoň to) mletou červenou sladkou paprikou a mletými čili papričkami z Maďarska a pridám nahrubo postrúhaný taliansky kaleráb a španielsku malú cukínku (kedže vyzerá dosť neduživo po strastiplnej ceste na Slovensko, tak ošúpanú). Posolím, odolám pocitu podliať vodou a dusím vo vlastnej šťave na malom plameni, prikryté asi 10min.

    Večera priemernej pracujúcej Slovenky - obrázok 1
  2. 2

    Zalejem rozhabarkovanou kyslou smotanou. S láskou na hotový prívarok položím natvrdo, pôvodne plánované na hniličku, uvarené vajíčko. Posypem čerstvo zomletým čiernym korením ktovie odkiaľ a himalájskou soľou. Počas snívania o tom, aké by to bolo dokonalé s čerstvo nasekaným slovenským kôprom a domácim kváskovým chlebíkom, slastne skonzumujem.

  3. 3

    Manželovi, ktorý si zaslúži po ceste do a z práce na bicykli niečo výdatnejšie a podľa neho jednoznačne chutnejšie, naservírujem od Orbána zdravú tlačenku v žemli a oškvarkový pagáč. To orosené pivko sa nestihlo dostať na fotku...

    Večera priemernej pracujúcej Slovenky - obrázok 3

Diskusia k receptu

klukodvody
Ono se to nezdá ,ale nevypadá to vůbec špatně a dokonce si dovedu představit že je to i dobré .Budeš se asi divit ,ale já si to uložím do k.k. a protože zastávám názor že když mně něco stojí za uložení ,tak to stojí i za pět hvězdiček .Když se mně něco nelíbí ,nekomentuji ,neukládám a nehvězdičkuji .Jen jednu poznámku .Kdyby jsi manželovi dala k tomuhle ten pagáček a kousek uzeného ,určitě by to ocenil víc než tu žemli .
manya
skvelá a rýchla večera, už som robila ale len z kalerábu, je to výborné, vyskúšam aj s cuketou ale až z vlastnej úrody, vďaka;
radost
olala..ak som správne pochopila-ty chceš vymeniť zimné pneumatiky za letné..??ale-veď ti to na tom liste -dievča zelené-celkom dobre sekne..
furt rovnako si pjekné..:-)
ak vydržíš-a nebudeš už núrať v chladničke-si dobrá..ja by som po hodinke musela ešte aspoň dačo maličké..:-)
elysa
pneumatiku mám tiež:), do Lidla zbehnem a inšpirujem sa Tebou:), no len mužovi musím niečo iné pozrieť, lebo tlačenku som mu nabalila včera do práce:)
jozka2
Zimne nic nerobenie dalo o sebe vediet.Takze na tych pneunatikach sa veziem s tebo.ale ide to pooomaly.Dobre si navarila.*****
1x giussa
tiginko
never tomu @klukodvody ja už toho svojho poznám - zeleninku to on tiež rád, ale taká tlačenka v žemli....
@dzejsik @zolik vdaka za pristavenie
@manya keď bude sezóna, aj ja sa dostanem k lepším surovinám, už sa na to teším. Teraz som rada aspoň za tieto
@radost chvalabohu ten list ako ty vravíš, umožňuje zakryť drobné nedostatky :-) Nemysli si, že tá skromná porcia na obrázku ma uspokojila, kdeže... priznám sa, zjedla som viac, aj s druhým vajíčkom :-)
jerica
Vajíčka na všetky spôsoby, domáce veéééľmi :-) V podstate ani iné namáme, len domáce :-) TS :-) hrá hymna, super , konečne tri body :-)
katka78
Šikovne, na takýchto jedlách aj my fičíme v poslednej dobe. Chutné a rýchle, čo viac si taká priemerne pracujúca Slovenka môže priať? :-)
1x giussa
denyany
Výborný nápad! Asi ho dnes zrealizujem, lebo raz neviem, čo uvariť a mládež mi včera povedala, že čo chceš....
mata3636
hlásim sa k vám do klubu, tiež musím vymeniť zimné pneu za letné :-) ja si dám aj kôpor, ešte tam mám troška zamrazený. asi v sobotu zrealizujem, my so synom také radi. len musím vymyslieť niečo pánovi domu - mäsové :-)
pacik
Recept super, ale na výmenu pneumatík je lepšie schrúmať len ten kalerábik a to v surovom stave, no ale kto by vydržal od hladu do rána, však? :-)
duliz
páni keď som videla ten nadpis zľakla som sa že budeš chrúmať surovú púpavu...teraz je to na nete hit....ja mám podozrenie, že to na nás nasadili naši hradní páni, aby sme si pomaly zvykali na to ich bačovanie :-)
..takže tvoj recept je čistý luxus :-)....ozaj a domáci kôpor ti vyrastie aj doma v truhlíku...ja teraz pestujem bazalku podľa receptu tu na vareche a rastieeee :-)
rea1
ja by som to nezaliala smotanou ale rozhabarkovanými (to slovo sa mi páči) vajcami a vyrobila by som také akože pseudolečo. tá myšlienka sa mi pozdáva, lenže v chladničke nie sú žiadne poľnohospodárske prebytky - zlikvidovala som ich v pondelok, musím počkať po víkende. :-))
matata1
@tiginko recept sa mi páči, také ja môžem, ale tou výmenou zimných pneumatík si zabila. Aj ja mám na sklade (na drieku) 4 nadbytočné, ale ich letné uskladnenie je veľmi náročné. Tak uvažujem nad tým, že si ich ponechám a v lete mi poslúžia ako plávacie kolesá :o)))
afataga
odpadnem z teba, co si vymyslela, ale moze to byt dobre, len mna by este strasne zaujimalo, odklial boli vajka a smotana, aby sme mali kompletku :-)
tiginko
vďaka @jerica spätná TS odoslaná
@zuzanka1367 to je fajn, že som niekomu vyčarila úsmev, v poslednom čase je tých príležitostí na tejto stránke akosi pomenej. Takýchto fajnovo rýchlych receptov je tu viac, často podobne varievam.
@pacik väčšinou sa často snažím navečer jesť zeleninové šaláty s "niečím", ale keď ten kaleráb a cukína už svojim výzorom prešvihli príležitosť byť RAW hviezdami :-)
@rea výborný nápad s tým vajíčkom! Určite bude nabudúce
@matata1 :-) keby sa tak dali pekne vyškvariť tie naše slaninky, ako prasiatkové :-)
@jujoska už som sa raz tuším rehotala na tomto vtipe :-)
@afataga ospravedlňujem sa za neúplné informácie - kvôli tebe som prehádzala odpadkový kôš a zistila som, že smotana bola z ČR. Keď ti nestačí údaj o vajkách z dolniakov tak upresním: z Orechovej Potône. Týmto pozdravujem Darinku s Františkom a ich malé hospodárstvo, ktorých prebytky nás nesmierne tešia. A skoro by som zabudla: kokosový olej je vraj z Pakistanu.
Všetkým pekne ďakujem, milé že Vám tento triviálny recept stál za komentár
mariamka
a potom, ze domaci pestovatelia nemaju odbyt, ked ty mas na tanier pol europy :)) pohotovy privarok si "zbuchla", ak ta potesi slovensky kopor aspon virtualne, ja som dnes dostala doslova koprovu megakyticu, mame o koprovy org****s postarane :)

elixir
Takáto večera sa mi veľmi páči, rýchla a chutná, nič jej nechýba. :)
tiginko
dikes @mariamka ... tá tvoja voňavá kytica je až sem cítiť. Závisť :-) Keď bude čas, mrknem na trh.
Dobre hovoríš @elixir , ja viem že ty takéto tiež môžeš :-)
janger
Mne by toto velmi chutilo, mam rada take vselijake zeleninove vymysleniny...:-).
matata1
@tiginko keby sa tá naša slaninka vypražila, bolo by to efektívne aj efektné. Ušetrili by sme na prasiatkovskej slanine a boli by sme štíhle. Ale mám obavy, že ja by som vypražené škvarky zblajzla ešte teplé, masť natrela na chlebík a slaninka by sa vrátila na miesto svojho pôvodu...
tiginko
ešte že máme fantáziu @janger inak by sme jedli len chlieb natretý maslom :-)
ježkove husličky, čo si kanibal @matata1 ?! :-)
giussa
Spravila som si dnes na večeru, výborne si to vymyslela, zachránila si zivot polomrtvemu kalerábu :) ale kedže som nemala španielsku cukinu, dala som slovenskú mrkvu...
tiginko
dobre si sa vynašla @giussica , nebolo to sladké z tej mrkvy? Ale určite by to zachránilo pár kvapiek citróna keby náhodou áno... aj parťákovi si dala? Či on také e-e ... :-)
giussa
Bolo to jemne nasládle, to je fakt ale nevadilo mi to tam. Parťák mal este pečene morčacie s kapustou. Proti tomu kaleráb nemá šancu :)
havino
uvarím si, mám 10 dnový pobyt doma bez chlapa, ale ja na obed a tiež z medzinárodnej zeleniny,inak to nende v našom podnebí ešte
zuzanka1367
Ako dobre, že si priložila včera ten link pod receptom, takto som dnes varila bez zaváhania :) pridala som aj čerstvý kôpor, pôvod surovín ostal zahalený rúškom tajomstva :D Bolo to skvelé, rýchle, chutné, vďaka!


tamik
ja som si dnes robila na raňajky..dusený kaleráb môžem vždy...táto verzia je super!
marianne
Ten úvod ako by si mi z duše písala:-)) a asi nielen mne..... recept bez chybičky, mašírujem nakúpiť a dnes mám o večeru postarané....dík




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia