Fit segedínsky guláš s knedlíkom z celozrnnej múky

tess - fotkatess, 25. apríla 2015
Fit segedínsky guláš s knedlíkom z celozrnnej múky
Foto: tess
6
porcií
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
1 bal.
1 ks
1 ks
1 ČL
1 PL
Knedlík:
50 g
250 g
100 ml
100 ml
1/2 kocky




Postup

  1. 1

    Knedlík: Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Z cesta si „vymodelujeme“ knedlík. Necháme asi 15 minút odstáť. Dáme variť vodu do hrnca a knedlík celý v nej ponoríme. Varíme z jednej strany asi 8 minút, potom prevrátime a ďalších 8 minút. a

  2. 2

    Mäso: Do hrnca/ panvice dáme lyžicu oleja a na drobno nakrájanú cibuľu opekáme dozlatista. Pridáme na kocky nakrájané mäso. Na chvíľu odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku,soľ a čierne korenie. Poriadne premiešame a dáme naspäť na oheň, prikryjeme a dusíme asi 20 minút. Občas premiešame a ak sa začína mäso pripaľovať, pridáme vodu podľa potreby (čím menej tým lepšie).

  3. 3

    Keď je mäso mäkké, pridáme kapustu a premiešame. Kapustu s mäsom necháme dusiť asi 10 minút. Keď je kapusta zmäknutá, odstavíme z ohňa. Primiešame biely jogurt podľa potreby. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

cesminaz
Fiiiha :-) toto znie velmi zaujimavo.. Ten knedlik sa mi paci,moze chutit dobre :-)
motyka
Robím iba z bravčoviny. Tvoj guľášik má láka a ešte viac ten knedlík. Ja ale nemám odvahu na varený vo vode. Ale asi predsa len vyskúšam, hoci len z polovičnej dávky. Tvoj je nádherný. KK5*.
jaremi
Segedínsky guláš výborný práve sa dorobil
nikol471
To vyzerá super, v nedeľu ideme na to...
Pri príprave knedlíku, je potrebné najskôr pripraviť kvások a nechať odležať knedlík alebo len zmiešame všetky ingrediencie a dáme variť ako je v recepte?
Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia