Rýchle jogurtové karí fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 14. apríla 2015
Rýchle jogurtové karí (fotorecept)
Foto: stanci11

Dnes som raz nevedela čo na večeru...a tak sa stretlo všeličo s všeličím a chuťou na kari. No a niečo vzniklo :D A to Zobraziť celý popisDnes som raz nevedela čo na večeru...a tak sa stretlo všeličo s všeličím a chuťou na kari. No a niečo vzniklo :D A to vám bola nakoniec riadna maškrta...ešteže som nenavarila viac, lebo by som sa do toho stopercentne pustila...

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 ks stredne veľká
100 g mrazené listy
1 1/2 téglika
50 ml
podľa chuti
 žltá




Postup

  1. 1

    Najskôr som si načistila cibuľku, nakrájala na drobno a spenila klasicky na oleji. Kým bola hotová tak som očistila šampiňóny a nakrájala ich na trošku väčšie kúsky. Tie potom pristáli na cibuľke a dusili sa kým neboli trošku mäkšie. (Rovno sa ospravedlňujem za osvetlenie na fotkách, ale slnku neporúčite a sporák presunúť by som asi nezvládla :D )

    Rýchle jogurtové karí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď boli šampiňónky také polohotové, tak som ich zhrnula na jednu stranu panvičky a na to voľné miesto som kvapla trošku oliváču - do toho som potom pridala od oka kari pasty. Ona sa v tom oleji pekne roztrhala a mohla som ju vmiešať do hríbov. (inak ja zbožňujem kari takže veľa veľaaaa, ale každý si určite ustriehne ako to má rád - tie pasty sú celkom dosť silné, tak odporúčam začať opatrne)

    Rýchle jogurtové karí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prehadzovala som to vareškou, až kým sa mi pasta nedostala medzi všetky šampiňóny, podliala som to troškou horúcej vody a prihodila som zmrazený listový špenát.

    Rýchle jogurtové karí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Trvalo asi 5-7 minút kým sa ten špenát úplne rozmrazil a rovnomerne rozložil v zmesi.

    Rýchle jogurtové karí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V medzičase som si vedľa v miske rozmiešala tuhý grécky jogurt s trochou mlieka. Nie som si istá koľko toho mlieka som použila, ale ak chcete hutnejšiu zmes tak málinko alebo aj žiadne. Ja som chcela ten jogurt trošku zriediť, čiže som dala tak 50-100 ml. A nič nie je lepšie ako habarka/roguľka na takéto rozmiešanie :) Toto som potom pridala na slabučkom (!!!) plameni do zmesi na panvičke.

    Rýchle jogurtové karí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A dôkladne rozmiešala.

    Rýchle jogurtové karí (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na záver som do zmesi šupla trošku garam masaly (tak tretina ČL), premiešala a hneď odstavila.

    Rýchle jogurtové karí (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ja som to teda zbaštila len také, a teda iným fofrom :D (ale ono hlad je hlad). Určite by stálo zato spraviť hustejšiu verziu a skombinovať to s ryžou alebo s nejakou strukovinou... Ale teda na večeru mi bohate stačila takáto jednoduchá verzia :)

    Rýchle jogurtové karí (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

caterina
super, mam rada vsetko s kari a konecne sa mi nedavno podarilo kupit v jednom indickom obchodiku aj garam masalu. Bude ;)
mijaita
Proč nemám špenát? Dojdu ho zitra koupit, to je recept jaky se mi moc libi. Ne do KK, ale na talir ! :-) Díky
jarunka
Zajtra mam na plane varit kura na kari. Obcas nam to pride k chuti
mijaita
@stanci11 tak ja měla tu hustější verzi, hromadu hub (zampiony a hlivu) a kus špenátu, který byl čerstvý, spařený. Vyzkoušla jsem se zakysankou i s mojí oblíbenou sladkou gran cucinou a ta zvítězila. Tyhle chutě miluju a dlouho jsem to nevařila. Zajelo to do mě i dvouma kopečkama basmati rýže. Pecka recept, díky za nakopnutí :-) A k tomu nebe plné hvězd!


mijaita
Poněkud nefotogenické a ani nebylo v mých silách si s tím pohrát, jak jsem se nemohla dockat! :-)
stanci11
@mijaita : No nádherne to máš!!! Síce som práve spučila raňajky, ale pri takej fotky mi zase vyhladlo :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia