Piñata cake

summerx - bez fotkysummerx, 11. apríla 2015
Piñata cake
Foto: summerx

Kamarátka mala narodeniny a ja som jej chcela upiecť nejakú originálnu (a hlavne ľahkú:D) tortu. Postup som našla na internete, tak som skúsila spraviť Zobraziť celý popisKamarátka mala narodeniny a ja som jej chcela upiecť nejakú originálnu (a hlavne ľahkú:D) tortu. Postup som našla na internete, tak som skúsila spraviť niečo podobné a vzniklo z toho toto :)

15
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
300 g
270 g
6 PL (alebo voda)
6 PL
1 bal.
2 PL
štipka
Plnka:
2 ks
1 bal.
300 ml
podľa chuti
1 bal.
Výplň:




Postup

  1. 1

    Cesto je klasické piškótové, len som dala menej cukru. Žĺtka si vyšľaháme s cukrom, pridáme po lyžiciach minerálku a olej, pridáme PDP s múkou, kakao a nakoniec bielka vyšľahané so štipkou soli. Cesto vylejeme do formy na tortu a pečieme pri 180 stupňoch asi 45 minút alebo až kým cesto nie je upečené.

  2. 2

    Pripravíme si plnku, ja som robila jahodovú. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom, zlatý klas uvaríme s 300 ml mlieka na hustý puding. Keď vychladne, primiešame do šľahačky, pridáme pokrájané jahody a cukor podľa chuti.

  3. 3

    Postup som robila podľa tohto obrázka, tu asi ani nie je čo vysvetľovať lebo postup je naozaj pekne do detailov nafotený. Ja som dala dovnútra okrem lentiliek aj gumené medvedíky a rôzne cukríky.

    Piñata cake - obrázok 3
  4. 4

    Vrch torty som poliala len čokoládovou polevou, nech vyzerá tá torta tak "obyčajne", ale môžte tortu vyzdobiť ako chcete.

    Piñata cake - obrázok 4
  5. 5

    Torta bola fajná a aj pekne vyzerala, len som ju už nestihla odfotiť keď bola pekná :D Tak aspoň takto. Dobrú chuť :)

    Piñata cake - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia