Zapekaná pohánka s ovocím

linnet687 - fotkalinnet687, 4. apríla 2015
Zapekaná pohánka s ovocím
Foto: linnet687

Mala som veľa ovocia a namočenú pohánku. Recepty s ňou, ktoré som našla, boli väčšinou naslano, tak som si vymyslela tento vlastný. Ja som Zobraziť celý popisMala som veľa ovocia a namočenú pohánku. Recepty s ňou, ktoré som našla, boli väčšinou naslano, tak som si vymyslela tento vlastný. Ja som robila bez pridaného cukru, ale samozrejme závisí na vás, ak máte radi sladšie.

2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
125 g
1 kus
1 kus
1 väčšia hrsť
1 hrsť
1 veľká lyžica
podľa potreby
1 lyžička
2 ks
Poleva:
1 lyžica
10 g




Postup

  1. 1

    Pohánku si uvaríme ako je uvedené na obale. Ja som ju len namočila na noc do vody, mám ju rada tvrdšiu, a potom som ju už nevarila. Hrozienka, brusnice a ostatné sušené ovocie namočíme do vody na cca 20 minút, aby trochu nabobtnalo.

  2. 2

    Pohánku scedíme, sušené ovocie tiež a pokrájame ho na menšie kúsky. Vmiešame k pohánke, pridáme polku tvarohu, nakrájaný pomaranč a najemno nastrúhané jablko. Zamiešame a pridáme škoricu a ak máte, aj arašidové maslo, dobre to osvieži zmes. Ja som ešte pridala dve rozdrvené tablety stévie, ale je to len na vás, môžete pridať vanilkový alebo iný cukor.

  3. 3

    Všetko dobre zamiešame, zmes dáme do zapekacej misky a pečieme vo vyhriatej trúbe 30-35 minút, až kým zmes na povrchu zhnedne. Vytiahneme z rúry, necháme vychladnúť a potom pofŕkame roztopenou čokoládou zmiešanou s lyžicou vody.

    Zapekaná pohánka s ovocím - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia