Bábovka z mikrovlnky

marika9 - fotkamarika9, 3. apríla 2015
Bábovka z mikrovlnky
Foto: marika9

Jednoduchý a rýchly spôsob prípravy. Už roky robím bábovku len v MVR.

10 - 12
porcií
1O minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 dcl
1 dcl
200 g
200 g
2/3 vrecúška
3 malé lyžičky
 na vysypanie formy
 vymazanie formy
 na posypanie




Postup

  1. 1

    4 žĺtky, 1 dcl vody, 1 dcl oleja vymiešame.

  2. 2

    V druhej miske zmiešame múku, cukor a PDP.

    Bábovka z mikrovlnky - obrázok 2
  3. 3

    Obe zmesi zmiešame a pridáme sneh zo 4 bielkov.

  4. 4

    Časť (asi polovicu) zmesi vylejeme do vymazanej a kokosom vysypanej formy na bábovku. Musíme použiť formu vhodnú do MVR. Do druhej polovice vmiešame kakaový prášok a dolejeme do formy. Lyžicou podvihneme bledú časť medzi vrchnú tmavú, aby sa trochu premiešali. Podľa chuti je možné pridať namočené hrozienka alebo mandle apod.

  5. 5

    Formu prekryjeme potravinárskou fóliou. Túto prepichneme špičkou noža asi na 5 - 7 miestach a môžeme vložiť do MVR. Nastavíme na najvyšší výkon na dobu 8 min. a "pečieme". Neľakajte sa, počas procesu pečenia sa cesto dvihne tak, že by aj chcelo vytekať z formy, ale fólia tomu zabráni. Po ukončení klesne späť do formy.

    Bábovka z mikrovlnky - obrázok 5
  6. 6

    Keď MVR cinkne, pootvoríme dvierka, aby sa vypla a dvierka znovu rýchlo zatvoríme. Takto necháme dôjsť asi 2 min. A je to. Necháme ešte malú chvíľku a vyklopíme na plytký tanier. Vyklápa sa nádherne, bez problémov. Posypeme práškovým cukrom. Maškrtníci môžu poliať čokoládou.

Diskusia k receptu

sovka62
Kedysi som si kúpila bábovkovú formu do MW. Vyskúšala som, dva razy, pre istotu, či som prvý raz neurobila nejakú chybu. Žiadna chyba, v prvom aj druhom prípade bola bábovka príliš hustá, ťažká a povrch mala ako keby bola varená a nie pečená. Tak som formu na jar využila ako kvetináč pre drobné letničky a na jeseň aj s nimi vyhodila. A je pokoj, bábovky v rúre a chutia tak, ako majú. Ale ľudia majú chute rôzne, ak ste spokojní, nie je čo riešiť
babidka
Aky najvyssi vykon mas v MW ty ?Pozri sa prosim - malo by to byt na zadnej stene MW na takom kovovom stitku . Ja mam 950 Watt a bojim sa , aby sa mi to nespalilo . Mozem si vsak nastavit aj mensi . Inak - kolaciky v MW pekavam uplne bezne v sklenej forme na sufle z Lidl na 750 W, no a knedlik robim v babovkovej sklenenej forme :-) Ziadne specialne nadoby nepouzivam .
tati2008
tiež zvyknem piecť v MR a všetko je v poriadku ,nevidím rozdiel
marika9
sovka62, tohto receptu sa nemusíš báť. Je rokmi overený. Presnejšie túto bábovku robím už 18 rokov. Naozaj mi nepripadá varená. Moji chlapi ani inú nechcú. Skús.
mojack

marika9 , skusila si tento recept aj v rúre? Zajtra vyskúšam...
marika9
babidka, výkon mám 75O W, ale myslím, že pri vyššom sa môže skrátiť doba pečenia.
mojack v rúre som nikdy neskúšala, nenapadlo ma to. Ale mohla by byť aj tak dobrá
denyany
Touto bábovkou ma dnes prekvapili deti s manželom. V pohode to zvládli a bábovka bola vynikajúca. Určite sme ju nemali naposledy.
sovka62
@marika , nechala som sa presvedčiť @babidkin ým komentárom a tvojou odpoveďou a dnes som recept vyskúšala. V tejto horúčave rúru radšej nezapínam, tak mi recept prišiel vhod. Piekla som v skle, pri 700W a priznám sa, po predchádzajúcich skúsenostiach som nič moc nečakala. Upiekla sa pekne, vyklopila ukážkovo, zvrchu mala konzistenciu akú som už poznala. Krájala som ju vychladnutú, keď prišla dcéra s rodinou a musím napísať, že sme svorne híkali. Bola presne ako z rúry, jemná, nadýchaná, veľmi chutná, s tými čo sme doteraz v MVR piekli sa nedala ani porovnať. Chyba teda nebola v tom, že sa nepiekla v rúre, ale v recepte, ktorý sme použili. Vnučka si hneď vypýtala recept.
Prijmi, prosím, moje ospravedlnenie a sľub, že už nič neodsúdim, kým nevyskúšam.
sovka62
@marika9 , prijmi moje ospravedlnenie. Dnes som recept vyskúšala, prišlo mi vhod nezapínam rúru v tejto horúčave, no priznám sa, po predchádzajúcich skúsenostiach som nič moc nečakala. Ale! Upiekla aj vyklopila sa na jednotku, krájala som ju keď prišla dcéra s rodinou a svorne sme nad bábovkou híkali. Dokonalá, rovnaká ako z rúry, jemná, nadýchaná, vnučka si hneď vypýtala recept. Mrzí ma môj pôvodný komentár, myslela som, že všetky bábovky z mikrovlnky sú rovnaké, ale zrejme nie je recept ako recept. Ďakujem.
denyany
Naozaj som bola prekvapená fajn bábovkou z mikrovlnky. Deti ju už robili niekoľkokrát, aj dnes sa chystajú, tak som otvorila recept a vidím tu @sovka62 koment. Aj ja som prv myslela, že teda škoda cukru a vajec, no čo už, keď to tí moja doma urobili, ochutnám...A ozaj je chutná, hlavne rýchlo spravená a netreba zapínať rúru, keď je tak teplo.
marika9
@sovka62 ďakujem za pozitívny koment a nesmierne sa teším, že som Ti spravila radosť. Tento recept je u nás naozaj TOP.
45678
@marika9 (20.7.2015 20:18)

Vďaka tým,ktorí recept pripomenuli a rovnako tebe,bábovka je výborná a či sa vydarila? Prikladám fotku,práve vybratého z MVL.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia