Soté na zürišský spôsob (Geschnetzeltes Züricher Art)

ferno - fotkaferno, 3. apríla 2015
Soté na zürišský spôsob (Geschnetzeltes Züricher Art)
Foto: ferno

moje oblubene jedlo,ktorému som pri návšteve reštauracii v Zurichu malokedy odolal :-) tak som si vypytal recept,ktory robím často.

Suroviny

400 g
4 ks
500 g (alebo bravčové)
2 PL
3 PL
150 ml
150 ml
250 ml
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    šampiony si nakrájame na pásiky,šalotku na drobno,mäso (ja používam najčastejšie kuracie) na 1cm kocky.

  2. 2

    olej a 1 PL masla rozohrejeme na panvici a silno na nom opečieme mäso asi 3 minuty.osolíme,okoreníme.vyberieme a udržujeme teplé.

  3. 3

    do panvice dame ostatok masla a podusime na nom šalotku.pridáme šampiony a opekáme.osolíme,okoreníme.vyberieme a udržujeme teplé.

    Soté na zürišský spôsob (Geschnetzeltes Züricher Art) - obrázok 3
  4. 4

    výpek zalejeme vínom.pridáme vývar a smotanu a necháme zovriet.vrátime do panvice mäso a šampiony a povaríme.dochutíme a pridame posekanu pažitku. omáčku zahustim trochou mauzeny rozriedenej vo vode. podávame s rošti,alebo s na masle opečenými špeclami

    Soté na zürišský spôsob (Geschnetzeltes Züricher Art) - obrázok 4

Diskusia k receptu

zolik
Si ma predbehol. :-) Vyborne jedlo. Zürcher Geschnetzeltes je tu aj moje oblubene. Tradicne sa podava s Rösti. Aj ked urcite sa aj Spätzle vyborne hodia. Len s tou Maizenou som sa este pri tomto jedle nestretla.
1x vini55
afataga
verim, ze je to dobre podla surovin aj sposobu pripravy, aj ked moc fotogenicke to nie je :-), ja by som majzenu nedala, ale by som radsej tu omacku nechala trochu zredukovat pred vratenim masa do nej,
co to mas za usatu potvoru?
ferno
zolik,mas pravdu.majzena tam povodne nema ist,ale ja to mam rad,ked je to trosku zahustene.
afataga,aj tak sa da.a zrejme sa to i tak robi,ak pouzijes bravcove,ci telacie,kym zmakkne.kedze ja pouzivam kuracie a som nedockavy a hladny,tak trosku maizeny nezaskodi.zahustovanie mukou nemusim.
ta usata potvorka je F5 savannah kocurik.co je 5-ta generacia po servalovi (africka selma)
mariamka
šampion ako šampion :) dnes nie je pôst? či ako kde? :) urcite dobre sote, specle som robila a je to nieco ine, ako halusky, dala som vtedy kurkumu, boli pekne zlte, to opecenie je zaujimave, pridana hodnota
ferno
kukulienka,no ak myslis škvarelinu....pre vas divne a vtipne,v TT normalne.pre mna su ine nazvy veci divne.napr harule,bandurky.ked spisovne su to zemiaky... :-D
ferno
ani šampion neni spisovne,ale u nas su to šampiony :-)
post ako pre koho....mna ziadne zakazy, prikazy a ani sviatky a hlavne krestanske nezaujimaju :-)
katka78
Páči sa mi toto jedlo. Ukladám a hádam dožijem toľko rokov, aby som mohla všetky tie recepty aj vyskúšať.
afataga
som nevedela ze take selmy sa chovaju aj doma, dakujem za vysvetlenie, inak suhlasim s tebou, my sme mali vcera kolozvarsku :-)
elixir
Ten kocúrik je krásny :) Pekné vetracie ušká má.
denyany
Takéto soté robievam a je u nás veľmi obľúbené. My sme mali v piatok bravčové v omáčke,,chladničkový výber" a domácu knedľu.;-)
Dcéra je úplne očarená z kocúrika, už hodinu počúvam, či by takého nemohla mať(nemohla!). A spisovne je šampiňón.
ferno
mna Tonko Bernolak naučil všelijake veci.hlavne ako piš ako očuješ.a v hovorovej reči som teda ešte nikoho nepočul povedat šampiňón :-)
stači dcere povedat,že 1500€ je cena kocurika na maznaka a hned ju to prejde :-)
ale kto si ho kupi,nikdy neolutuje.moje mačičky idu odo mna neskutočne vymaznane.su neskutočne pritulne a zamiluju sa do vas a tu lasku vam daju aj najavo...je to taky mačkopes.
ferno
jednoznacne savannah.velmi inteligentne majestatne plemeno s divym vyzorom a perfektnou povahou.staci si pozriet videa na mojej stranke.
len je trosku drahsie.ak hladate kvalitu.neni totiz savannah ako savannah.kazdym dnom ocakavam nove F5 maciatka
denyany
No, cena je to teda odpudzujúca. Ale ani keby akúkoľvek mačku hoci aj dostala, v byte ju nestrpím a tak by jej musela hľadať iný domov.
ferno
bud nemate radi akekolvek zvierata,alebo jednoducho neviete o com hovorite.resp nemate sajnu o com savany su.to jednoducho nie su obyacajne macky.ja napr.macky nemusim.ale savany su uplne nieco ine.za nic by som ich nevymenil.vsetky ma miluju a my si ich spolocnost uzivame....nepochopi clovek,co ich nevidel,nezazil...
hannes
Fajnové. Akurát by som sa snažil vyhnúť tej maizene, lebo pokiaľ by zostalo na druhý deň, omáčka by "zvodnatela".
ferno
uz namiesto sladkej smotany pouzivam kyslu.tym padom uz nepouzivam maizenu...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia