Raw banánové smoothie

vrabcek1939ivuska - bez fotkyvrabcek1939ivuska, 29. marca 2015

Suroviny

60 g
450 ml
1 ks
3 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Celý recept však musíme začať pripravovať najmenej 6-8 hodín pred konzumáciou. Mak zalejeme teplou vodou a necháme postáť na cca 8 hodín, počas toho ho sem-tam môžeme premiešať. Pokiaľ sme to nechali postáť počas noci, miešať to samozrejme vôbec nie je potrebné. :)

  2. 2

    Voda sa nám postupne začala zafarbovať do siva alebo do sivo-biela (podľa toho či sme to premiešavali alebo nie). Všetko zlejeme do mixéra a mixujeme. Postupne to začne nadobúdať bielu typicky mliečnu farbu. Mixujeme cca 3 minúty.

  3. 3

    Makové mliečko si scedíme. Najlepšie cez plátno alebo jemné sitko. Zvyšný mak môžeme vyhodiť alebo použiť neskôr napríklad na pečenie.

  4. 4

    Vzniklo nám krásne biele mliečko, ktoré opäť nalejeme do mixéra spolu s nakrájaným banánom. Pridáme ďatle a rozdrvenú polku kakaového bôbu pre lahodnejšiu chuť. Opäť mixujeme cca 3 minútky. Vualáá môžeme podávať. :) Samozrejme môžeme obmieňať a miesto makového mlieka si spraviť mandľové, či iné :) Taktiež ako dochucovadlo použiť škoricu, stéviu, agáve sirup atď. Prajem dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

fineliving
super, krásny recept, určite vyskúšam a ukladám :).
ešte mi prosím poraď kde sa dajú kúpiť kakaové bôby. ešte sa mi nepodarilo na ne natrafiť. ďakujem :)