Guláš z hlivy ustricovej fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 24. marca 2015
Guláš z hlivy ustricovej (fotorecept)
Foto: babkamt

Mala som kúpenú hlivu. Pôvodne som z nej chcela spraviť falošnú držkovú polievku. No zostala mi knedľa, ktorú som robila k sviečkovej. Preto som Zobraziť celý popisMala som kúpenú hlivu. Pôvodne som z nej chcela spraviť falošnú držkovú polievku. No zostala mi knedľa, ktorú som robila k sviečkovej. Preto som sa rozhodla spraviť guláš.

Suroviny

300 g
2 ks
1 PL
2 čl
1 čl
2 strúčiky
100 ml
1 čl
0,5 čl
200 ml
1 čl




Postup

  1. 1

    Očistila som si 2 cibule a 2 strúčiky cesnaku. Mala som 300 g hlivy.

    Guláš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibulu som si nakrájala na kocky.

    Guláš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Orestovala som ju na polievkovej lyžičke masti.

    Guláš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K cibuli som pridala aj 1 čl mletého kmínu, aby sa rozvinula jeho chuť a rozotrené 2 strúčiky cesnaku.

    Guláš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hrniec som dala dole z ohňa, pridala som k cibuli mletú červenú papriku, zamiešala som ju.

    Guláš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som 100 ml domáceho paradajkového pretlaku. Vrátila som hrniec na oheň. Chvíľu som to povarila.

    Guláš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zatiaľ som si umyla a nakrájala hlivu. Pridala som ju hrnca a podliala domácim hovädzím vývarom.

    Guláš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Chvíľu som ju dusila zakrytú. Hlivu netreba dlho dusiť.

    Guláš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom som ju chvíľu varila odkrytú, aby sa odparila prebytočná tekutina a nemusela som ju zahusťovať múkou. Nakoniec som pridala majoránku.

    Guláš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ohriala som knedľu z predošlého dňa.

    Guláš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    No a už môžeme ísť obedovať.

    Guláš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Tu sú prví poslovia jari.

    Guláš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Túto fotku som fotila včera doobeda.

    Guláš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

mijaita
@babkamt jak vis, co mam dnes na seznamu nakupu? Uz tri dny si gulasek slibuju! Varim stejne jako ty, jen nedavam majoranku a jako prilohu miluju siroke nudle. A hlivu trham od hlavy k pate na drztky! Uz se tesim, diky tvemu obrazku se asi nedockam :-)
venusa
Toto je vdacna plodina. Rychly a chutmy obed, kto ma hlivu rad. Podobnym zakladom je dobra aj polievka s pridanim zemiakovych halusiek a petrzelovej vnate. Dobry typ na Velky piatok.
babkamt
@mijaita to je asi telepatia:-) Dá sa aj bez majoránky. So širokými slížikmi som ešte nerobila. Nemusí to byť zlé. Ja som chcela minúť zvyšok knedle, čo mi zostala z predošlého dňa. Neboj sa, dočkáš sa. Prajem ti dobrú chuť.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
MŇAM, MŇAM, hlivu na všetky spôsoby :-), recept pre mňa
safran
včera sme to mali mať, veľmi radi máme s maličkými obmenami toto jedlo, ale napokon sme pojedali hlivovo-zelerové fašírky :-) u mňa 5*
babkamt
@venusa z hlivy sa dajú vykúzliť rôzne chutné jedlá. @dr som rada, že som ti pridala recept podľa tvojej chuti. @safran fašírky som ešte nerobila, dobrý nápad.
mijaita
@babkamt ze nekecam ! :-) Nestihala jsem v yfotit gulas, vrhala jsem se jak po tydnu hladoveni. Tvuj hezky recept chci jen ozivit, zaslouzi si to! A ci nejdriv bude jeste perkelt !


babkamt
@mijaita jéj, vidím, že si sa činila. Tvoja fotka vypadá ako z časopisu. Presvedčila si ma, nabudúce spravím podľa teba:-) Som rada, že ti chutilo. Aj perkelt môže byť dobrý.
1x vera13
kukulienka71
hliva je veľmi hodnotná a takto pripravená veľmi chutná. Robím z nej často perkelty s kolienkami. Pri pohľade na tvoje kvetinky mi napadlo ako mi niektorý deň malá dcéra na otázku, ako sa volá ten žltý kvet odvetila, že Marcipán:-))) nejak sa jej to domotalo...
1x safran
havino
skúsim na spôsob gulášu aj ja, polievku, paprikáš s cestovinou varím pravidelne, páči sa mi tvoj guláš
alena45
krásna farba gulášu - hlivu máme v rodine všetci radi, robievam na chalupe, je to rýchle, môžeme sa venovať záhrade. S knedľou som ešte nerobila, tiež robievam so širokými rezancami ako @mijaita , ale doma robenými.
jarunka
Tak to ste mi narobili chute, oba gulase vyzeraju krasne a urcite chutia vynikajuco. Gulas od @mijaita je rychlejsi ak sa pouziju kupovane rezance. Musim si zase urobit knedlu do zasoby a potom len vytiahnut z mrazaku a je to raz dva.
marienka44
@Babkamt , ďakujem za inčpiráciu. Včera som kúpila v reťasci 300 g Hlivy a nevedela som, čo s ňou. Príloha budú rezance domáce alebo kolienka.
babkamt
@kukulienka71s deťmi zažívame mnohé úsmevné príhody:-) Mám viacero receptov na prípravu hlivy. @havino ja tiež varím z hlivy polievku, paprikáš, je to chutná jedlo.Niečo z hlivy tu už mám uverejnené. @alena45 teraz na jar sa radšej aj ja ťahám do záhrady.V tomto čase preferujem jedlá, ktoré rýchlo uvarím.@elix ír ďakujem. @jarunka s cestovinou je guláš rýchlejšie hotový. No ja sam ho varila práve preto, že som chcela minúť zvyšok knedle. Mohla som z nej síce spraviť aj knedľu s vajcom, ale napokon som sa rozhodla pre túto variantu.
pusta1
@babkamt - Milá Mirka, už ked som uvidela tú nádhernú fotku, vedela som, že je to tvoj vynikajúci recept :-)tvoj guláš z hlivy i tá knedľa priam spievajú, dala by som sa ponúknúť :-)))
krásne fotky poslov jari si pridala :-)
chválim, ukladám a *****
pusta1
@babkamt milá Mirka, naozaj niet za čo dakovať :-)))
pravdou je, že mám uložených veľa tvojich receptov, len som to akosi zabudla pridať do komentárov a aj ich varím :-)))
musím pochváliť všetky. lebo všetky sa perfektne vydarili :-)))
to ja dakujem tebe za veľa.
mesiar50
Najprv som si myslel,že na fotke vidím perkelt z mäsa.Uvarila si výborne vyzerajúce jedlo.
marienka44
@Babkamt , uz je obed otový. Ako prílohu som nakoniec zvolila uvarené bezvaječné talianske semolínové cestoviny. Je to vynikajúce a rýchle jedlo. Hlúbiky z hlivy som zahodila.
evanaaa
Tuším sme sa všetci zhlivovateli! @babkamt , ja som tiež robila včera skoro tak isto hlivu ako ty, podobný postup, len miesto čerstvého cesnaku som dala štipku sušeného, aj tú majoránku a petržalku na konci tiež, len ja som mala až dve vaničky, tak sme mali aj dnes, s cestovinami, tuším tiež semolinové, špirálky. Hliva je výborná aj pre zdravie, obsahuje minerálne a iné aj protirakovinové látky, robím vždy, ak je v akcii.
babkamt
@marienka44 som rada, že si bola s jedlom spokojná.@mesiar50 ďakujem za komentár. @caterina dnes teda budeš mať večeru rýchlo na stole:-) @evanaaa nabudúce aj ja spravím s cestovinou. V mnohých domácnostiach je na stole hliva. Ty si spravila z dvoch balíčkov, budeš mať aj na zajtra uvarený obed. Viacerí ju kupujeme, keď je v akcii:-) Hliva je zdravá. @pusta1 je to aj naopak. Ty vieš, že skúšam tvoje recepty:-) Ďakujem za milé slová, potešili ma.
jerica
@babkamt parádne bombové knedle !! :-) hliva je u nás často, robievam na rôzne spôsoby, aj takýto výborný gulášik, máme ju radi.
caterina
@babkamt dakujem za recept. Robievam hlivovy paprikas, ale gulas som vcera robila prvykrat, so sirokymi rezancami. Bol naozaj vyborny. Moj muz si to prikraslil parmazanom :D A spraskal dve porcie. Urcite bude u nas pravidelne ;)
babkamt
@caterina to, že tvoj manžel si dal dupľu, svedčí o tom, že mu chutilo:-) Teší ma, že sa k receptu ešte vrátiš.
fifipierko
je to vynikajúce jedlo, ktoré robím často. Miesto pretlaku dávam pokrájané sušené paradajky (4 - 5 ks) . Ako príloha nám najviac chutí ryža (basmati so štipkou kurkumy) a šalát z červenej surovej kapusty
babkamt
@fifipierko toto výborné jedlo pre milovníkov hlivy sa dá pripraviť na viacej spôsobov. Ja som dala ako prílohu knedľu, iní dávajú cestoviny. Ty ho podávaš s ryžou a so šalátom. Ďakujem, že si sa ozvala.
marika21
Hliva na koľko rôznych spôsobov sa dá pripraviť. Tiež prílohy, šaláty a je chutné, vynikajúce jedlo. Pekne to máte aj nafotené.KK5*
ancicka
Chystala som sa na ňho už dlhšie a dnes prišiel na rad,výborny.Knedľu som robila podľa mariakláry z mikrovlnky.Bola to rýchlovka.


babkamt
@Ancicka (20.7.2016 21:30)

Ahoj, ďakujem za krásnu fotku hotového jedla. Som rada, že si recept zrealizovala a chutilo vám doma. Musím sa pozrieť na tú knedľu z mikrovlnky - akosi mi unikla. Srdečne ťa pozdravujem. Hádam sa ešte niekedy stretneme osobne.