Mrk-mak s vločkami fotorecept

katerin - fotkakaterin, 21. marca 2015
Mrk-mak s vločkami (fotorecept)
Foto: katerin

Vidím,že mrkva a mak majú velký úspech,tak chcem prispieť jedným receptom.Keď som videla mafiny od @dorisa,chcela som ich vyskúšať,ale nemala som banán,tak som upiekla Zobraziť celý popisVidím,že mrkva a mak majú velký úspech,tak chcem prispieť jedným receptom.Keď som videla mafiny od @dorisa,chcela som ich vyskúšať,ale nemala som banán,tak som upiekla tento koláč,lebo som dostala veľkú chuť na túto fantastickú kombináciu.

24ks
porcií
20 minút
príprava
18-20 minút
na 170 °C

Suroviny

100 g
100 g
150 g
130 g
300 g
150 ml
1 ks
1 ks
4 ks
100 ml (z 1 pomaranča)
 na posypanie
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    V jednej miske zmiešame nastrúhanú mrkvu s vločkami a zalejeme šťavou z pomaranča.Premiešame a trochu potlačíme aby aj mrkva pustila šťavu,odložíme bokom.

    Mrk-mak s vločkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtka vymiešame s cukrom,vanilkou a olejom,pridáme mak,premiešame.Z bielok vyšlaháme tuhý sneh (ja pridávam 2PL cukru z určených 130g). Do zmesi primiešame najprv múku zmiešanú s pdp a potom zľahka tuhý sneh. Vylejeme na plech s pečiacim papierom.(môj plech má 37x27cm)

    Mrk-mak s vločkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme na 170st.C/18-20 minút. Po upečení môžeme poliať citónovou polevou,alebo čokoládou,marmeládou,atď... Ja som len posypala práškovým cukrom. Dobrú chuť!

    Mrk-mak s vločkami (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

ivana50
Vyskúšané - chutné, zdravé (nekalorické, vitamíny, vápnik, vláknina), hotové cca za 75 min., z toho doba pečenia 25 min. Nabudúce skúsim iba 100 g cukru, prípadne aj s orechmi namiesto maku.
staja
@katerin , ďakujem za nový makový koláčik, tento recept ma oslovil a @ivana50 vďaka za bleskové vyskúšanie a pozitívne hodnotenie.
katerin
@ivana50 ,moc ma teší,že koláčik chutil!Tiež uberám cukor,keď mrkva nieje dosť sladká.Dobrý nápad s orechami,tiež skúsim!
@staja ,ja ďakujem tebe,že ťa koláč oslovil-potom daj vedieť ako ti chutil.:)))
zuzqa1
Skvělý koláč! Právě jsme dopekli, polili citronovou polevou a už jíme. S každým dalším kouskem se s dcerou ujišťujeme, že tento už je tedy poslední. Lehoučký, paráda! Jen aby zbyl nějaký pro sousedku, která mi Váš recept poslala...
katerin
@zuzqa1 ,to ma teda moc teší,že Vám tak chutná!!!:))
Mne s dcérou sa stáva to isté:))):)))
gabusa
koláčik vyzerá super,vyskúšam na sviatky, má krásnu farbu s tej mrkvičky a pomaranča *****:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia