Kapor na mlynársky spôsob fotorecept

evusik - fotkaevusik, 4. marca 2015
Kapor na mlynársky spôsob (fotorecept)
Foto: evusik

dnes som zase varila pre mojich chlapov (pre dvoch zo štyroch) a na rad prišla ryba... chlapi sa z ryby moc nenajedia, ale príloha Zobraziť celý popisdnes som zase varila pre mojich chlapov (pre dvoch zo štyroch) a na rad prišla ryba... chlapi sa z ryby moc nenajedia, ale príloha je taká sýta, že to vyváži... chlapi si pochvaľovali - rybka bola šťavnatá a príloha mierne pikantná... a ja spokojná, že im chutí

20 minút
príprava
30/10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 podkovičky
1 ks (väčšia)
2-3 strúčky
 čerstvé
1-2 ks
1 ks
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    ako základ použijeme slaninu, najskôr som dala obyčajnú, nakrájanú nadrobno a tú som opražila na suchej panvici, bez oleja, slanina sa vyškvarí a na nej pokračujeme - prihodíme nakrájanú, prerastenú slaninu a cibuľu a jemne ich opražíme... pridáme nasekaný cesnak, poprášime červenou pálivou aj sladkou paprikou, chvíľu miešame a zalejeme vodou... pridáme šampiňóny, pokrájanú papriku a paradajky, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou dusíme až do zmäknutia zeleniny...

    Kapor na mlynársky spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    potom pridáme 2-3 lyžice kyslej smotany, zamiešame a už nevaríme

    Kapor na mlynársky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    uvaríme cestoviny, netreba ich variť do mäkka, budú sa ešte zapekať

  4. 4

    podkovičky z kapra umyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladkej múke do ktorej pridáme trochu červenej papriky a drvenej rasce... podkovičky opečieme na oleji a odložíme do tepla

    Kapor na mlynársky spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    do zapekacej misy dáme uvarené cestoviny a dusenú zeleninu, dobre premiešame... navrch poukladáme podkovičky kapra a potrieme ich kyslou smotanou s pridaním trochu červenej papriky

    Kapor na mlynársky spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    dáme zapiecť do horúcej rúry na 10 minút

    Kapor na mlynársky spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    trochu vzdialený pohľad zblízka...

    Kapor na mlynársky spôsob (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tiginko
nuž bohužiaľ, kapra síce máme radi, ale v kombinácii so slaninou sa u nás absolútne neujal. Zakaždým, keď spomeniem kapra, tak unisono všetci prosia: preboha, len nie so slaninou... nechápem, ale na averzii voči tejto kombinácii sme sa vzácne raz pri jednom podobnom obede zhodli všetci. Tým sa samozrejme v žiadnom prípade nechcem dotknúť tvojho receptu @evusik , len som si povzdychla, že toto pekne vyzerajúce jedlo do svojej KK neuložím..
kecemis
Evka, to vyzera super. Ty vies ako vyprovokovat rybacie chute.
jarunka
Pekny recept ryby mam rada, ale tiez bez slaninky, mne to nejak nejde spolu, chlapom mozno, oni uvitaju slaninu vsade :-)
denyany
Kapra mám veľmi rada, robievam ho často. Niečo podobné som už robila bez húb a smotany, ale skúsim aj tvoju verziu, jemne pikantnú, pre mňa.
evusik
@all ďakujem, že ste sa pristavili :-)
ešte k tej slanine - tento recept môže byť aj bez slaniny, na chuti mu to určite neuberie... my zase slaninku ku sladkovodným rybám máme radi, mne to tam pasuje... ale o tom je varenie, že si každý prispôsobí podľa seba...
ja mám tento recept z kuchárskej knižky Pochúťky z domácich cestovín - akurát, že ja som použila kupované cestoviny, knižka je úplne perfektná a hádam tam nie je jediný recept ktorý by sa mi nepáčil a postupne ich skúšam všetky...
kimlo
Určite to bolo mäkkučké jemné šťavnaté mäsíčko, ktoré sa priam rozplýva v puse a na jazyku, delikatessa pre gurmánov a fajnšmekrov, plné vitamínov, jedlo ktoré posilní a zahreje, je to výborný životabudič pre chorých, zoslabnutých, deti i zdravých, výborne chutí za tepla i za studena, je to vynikajúca symfónia chutí použitých surovín a skvelým doprovodom je pohár kvalitného suchého bieleho vína.... :-)
vybusna
ja ryby nejedavam, ale moj manzel ano a povedal, ze by dokazal za tuto porciu vymenit akekolvek jedlo....foto skvostne ako vzdy......Tvoj blog je prenadherny a inispirativny, zasluzil by si vacsiu publicitu, pretoze takych ako ho mas ty, je na sk len niekolko. A to sa Ti vobec neusilujem lichotit.
evusik
@kimlo máš 100% pravdu... nemám čo dodať :-)
@vybusna tak ten tvoj s mojim by si mohli ruky podať :-)
moc ďakujem, som rada, že sa ti môj blog páči je to taký môj relax...
kukulienka71
vyzerá to výborne takto nakombinované, rada by som ochutnala. Ukladám a v lete skúsim, potom zreferujem, fotky máš zasa nádherné:-)
dandika1
@evusik pre mna novy sposob pripravy ryby je to zaujimave ukladam KK a musim ist na farmu pre kapra mam to blizko ,zase nieco nove perkne foto a postup 5* Nech sa dari:-)))))
caterina
kapra zboznujem, ale zial ho tu neviem nikde zohnat. vybony recept Evusik, no v tom poslednom bode velmi zaostavas. Ziadna historia ku kaprovi, ani vyzivove hodnoty...proste iba pohlad zblizka (a aj to vzdialeny) :) pekny recept, ukladam a spravim hned ako zozeniem kapra
duskousko
katastrofa!...takto znicit rybu!...skoda za dama neotvorila konzervu od leca...Hroza!
katka78
@duskousko a čo tak navrhnúť ako by to teda (podľa teba) malo byť lepšie? Lebo napísať, že je niečo "katastrofa" je najjednoduchšie. Varecha má frflošov dosť, čo tak radšej prispieť dobre mienenou radou, to sa už nenosí?
rea1
@evi čka, iba 7 obrázkov? ts, ts, ts. a @kimlo zabudol na úžasne harmonizujúcu chuť ale aj tak mám pocit, že si vstúpila do seba a zlepšuješ sa. dúfam, že tvoji chlapi ťa pochválili, obdivujú tvoje majstrovstvo a jedlo, ktoré si im s láskou pripravila patrične ohodnotili. :-))
ja mám ryby veľmi rada ale akurát kapra akosi extra nemusím. lenže kapor sa dá vymeniť za iný druh ryby, pravdaže. a toto by som si osobne vedela predstaviť aj s kuracím prsom (a pre mňa bez akéhokoľvek mäsa). navrhnem mojim chlapom (synovi) a vyskúšam.
evusik
@rea1 a vieš, že si ma práve inšpirovala... s rybou, s mäsom, bez mäsa, s inou zeleninou, bez šampiňónov, so sušenými hríbmi, so smotanou, bez smotany, so slaninou, bez slaniny... veď ja z tohto receptu môžem minimálne ďalších 10 uvariť a ešte aj fotiť môžem o dušu... a konečne budem môcť uverejniť každý deň jeden recept a možno aj dva... aké ľahké :-)
rea1
@evi , veď asi tak dajako som si to predstavovala. fotky č. 1, 2, 3 môžeš okopírovať a od 4. variuješ. a nezabudni, že aj cestoviny rôzneho druhu zmenia recept. farfalle, mušle, fetuccini, keď tak na to pozerám, na dva mesiace máš vystarané. len aby ťa tvoji chlapi neposlali do niekam. ale myslím, že ak to jedlo bude dostatočne delikatessné a úžasne harmonizujúcej chuti, budú ťa s vďakou chváliť. proste - už teraz si hviezda ale potom z teba bude priam hviezdny roj. :-)))))
evusik
@rea1 viac hláv, viac rozumu... ale myslím, že som to práve teraz a vďaka tebe doviedla do dokonalosti - stačí mi jeden deň zvlášť udusiť zeleninu, uvariť za hrsť 2-3 druhy cestovín, nejaké kuracie prsia, plátok bravčového a už len ukladať na tanier rôzne kombinácie a nafotiť - vieš koľko jedál by som poskladala??? a nakoniec to švacnem do zapekacej misy, posypem syrom a vybavené :-) že aká kreativita :-)
rea1
@evka , neblázni, ja mám veľmi dobrú predstavivosť, prečítala som, predstavila som si a celkom slušne ma naplo. blééé. nie, žeby to boli zlé variácie ale nad tou predstavou, že navariť to všetko dopredu a len postupne ukladať, aranžovať a fotiť, tak nad tým mi ostal rozum stáť a žalúdok sa začal hýbať. :-)) fujtajbl. ak sa nezje hoci aj panenka, rozhodne z nej nebudem robiť na druhý deň fašírku, bárs aj v luxusnom prevedení, radšej ju s pozdravom venujem susedovie mačkám, obúcham si hlavu o stenu a druhýkrát budem lepšie počítať. vraj ... švacnem do misy, posypem syrom ... ááááááááá, pánbožko všetkých gourmetov, netrestaj ma! zas nebuď až taká kreatúrna ... oné ... čo som to chcela ... aha, kreatívna! :-)))))
ampara
A to všetko @evusik len za 600 Eurokorún, lebo veď 12 mesiacov krát 50 Eurokorún,či?
evusik
dievčence, máme sa my ešte veľa čo učiť :-) aj vo varení, aj v šetrení, aj v krasorečnení atď. atď
rea1
aj v pľutí jedovatých slín na všetkých ako besná lama ... ti poviem, máme ešte rezervy, sakriš. ale veď máme sa od koho učiť, to nech je nám útechou. no odoláš nerypnúť si, keď je vonku tak excelentne? no neodoláš. :-)) všetkým tu diskutujúcim prajem krásny zvyšok tohto slnečného dňa. jana
frezia68
Sladké obchádzam,@pustu obchádzam,ryby a morské potvory tiež,ale potom prídem o zábavu.Takže chválim pekný recept (veď nemusím robiť,hoci ak by si ma, @evusik , ponúkla,asi by mi aj zachutilo ) a zábavu tiež :-)))))
1x evusik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia