Žemľovka s jablkami, tvarohom a škoricou

dr - fotkadr, 1. marca 2015
Žemľovka s jablkami, tvarohom a škoricou
Foto: dr

Chutila nám, je šťavnatá a voňavá, ak chcete skúste.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
500 g
1 kg
3 ks
50 g
500 ml
1 ČL
1 bal.
štipka
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Jablká na hrubšie nastrúhame, pridáme 3 PL kryštálového cukru a 1 KL škorice. Tvaroh zmiešame s 2 PL kryštálového cukru. Nakrájame rožky na väčšie kocky. Mlieko prevaríme a pridáme do horúceho vanilkový cukor a maslo, necháme rozpustiť a premiešame.

  2. 2

    Nakrájané rožky zalejeme horúcim mliekom, v ktorom je vanilkový cukor a maslo, premiešame a necháme vsiaknúť. Oddelíme si žĺtky od bielkov a bielka so štipkou soli vyšľaháme do tuha, pridáme 2 PL lyžice kryštálového cukru, prešľaháme a pridáme žĺtky a znova prešľaháme, pridáme do rožkov. Zmes dobre premiešame a môžeme vrstviť.

  3. 3

    Formu alebo pekáč vymastíme rozpusteným maslom a vysypeme strúhankou. Na dno formy dáme polovicu zmesi rožkov, druhá vrstva sú jablká, ktoré troška vyžmýkame, tretia vrstva je tvaroh a nakoniec posledná vrstva je druhá polovica rožkov.

  4. 4

    Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov približne 30 minút, pokiaľ nie je povrch na pohľad do chrumkava upečený, každý podľa svojej chuti.

  5. 5

    Na obrázku je žemľovka prichystaná vo forme pred vložením do rúry.

    Žemľovka s jablkami, tvarohom a škoricou - obrázok 5

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Ďakujem. Aj keď nevyzerá moc lákavo asi, ona ale chutila :-).
evanaaa
Podľa mňa je toto žemľovka, aká má byť a nie len rožky omočené v neochutenom mlieku, na tvaroh a hotovo, lebo aj také som už ( tu) videla. Tie vymiešané žĺtky a bielky zvlášť tomu dávajú trochu lepší level, len do tvarohu by som dala ešte žĺtok, prípadne trochu zlatého klasu alebo maizeny a bielok by som použila na vrch zapiecť,a le aj takto je to iste dobré. A prečo by to nemalo vypadať lákavo, čo k tomu chýba?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia