Údený losos s limetkovou penou

Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 22. februára 2015
Údený losos s limetkovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

200 g
20 g
200 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Z údeného lososa vytvarujeme ružičky. Jednu limetku umyjeme a nastrúhame z nej kôru, ktorú odložíme nabok. Druhú limetku použijeme na ozdobu.

  2. 2

    Do medu pridáme lyžičku limetkovej šťavy, kôpor zbavíme stopiek a nasekáme najemno, zamiešame s medom a limetkovou šťavou. Smotanu vyšľaháme dotuha.

  3. 3

    Do peny pridáme štipku soli a korenia, nakoniec pripravenú kôru a šťavu z polovice limetky, jemne premiešame a dáme stuhnúť do chladničky na 30 minút.

  4. 4

    Na tanier kvapneme lyžicu medovo-kôprovej omáčky, do nej položíme ružičku z lososa, pridáme penu a limetku na ozdobu. Pri konzumovaní pokvapkáme lososa limetkovou šťavou.

Diskusia k receptu

ampara
Vysoká škola kuchárska,ale je dobré,keď tá organza pod tanierom ladí s lososom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia