Palacinky

dadush - fotkadadush, 19. februára 2015
Palacinky
Foto: dadush

Tento recept na palacinky robím výlučne od oka, preto neuvádzam ani presné gramáže.

Suroviny

Cesto:
1 l
podľa potreby
podľa chuti
1 dl sódová
2 ks
Na plnku :
podľa chuti (alebo džem)
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Mlieko, vajíčka, práškový cukor, sódovú vodu spolu zmiešame postupne pridávame hladkú múku. Cesto nesmie byť ani veľmi riedke a ani velmi tuhé, malo by byť niečo medzi tým. Rozohrejeme si panvicu s kvapkou oleja a pečieme. Po upečení natrieme džemom/nutelou, naplníme ovocím, preložíme, posypeme práškovým cukrom, polejeme čokoládou a papáme. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

22265_1443639739 - profilový obrázok
jzv
jzv
Na 1liter mlieka ide cca 40dkg múky :-))
dara2112
A rada pre teba mlieko sa prilieva postupne do muky a nie opačne - nenarobia sa hrudky
boxik
Buďte tak dobrí a pochopte , že veľa ľudí sa chce iba pochváliť tým že majú radi palacinky. Je na tom niečo dehonestujúce , podľa mňa nie , možno niekto nevie čo variť a príde mu vhod že ho niekto upozornil že existujú aj palacinky , to že ich všetci michelinskí kuchári ovládajú na tom nič nemení.
brambora
@dara2112 ako sorry, ale si asi jedina, ktora dava do muky mlieko :D este som nikdy v zivote nikoho nevidela tvojim zazracnym sposobom pripravovat cesto na palacinky. :D
dadush
@boxik dakujem presne ste to vystihli!
@dara2112 tiez si neviem predstavit, ze by som liala mlieko do muky a premiesavala habarkou... ale tak kazdy robi tak ako je nauceny. :-)
dadush
@marcel83 akurat som trocha prelustrovala Váš blok o vareni a nasla skvely tip ako rozporcovat kralika, presne take nieco som potrebovala tak pred mesiacom ked som ho robila, a ako som tak pozerala na obrazky robila som to zle, ale podstatny bol vysledok, chutil fantasticky!!! :D
dadush
@marcel83 az sa po nom zaprasilo :D Nikto uceni z neba nespadol, na buduce budem vediet ako na to :-)
dadush
@marcel83 len čierne korenie, drvena razca, troch a soli, tymian (nemam cerstvy tak som musela pouzit ten suseny kupensky, ale aj tak to bolo dobre),poukladala nad plátky cerstveho cesnaku pokvapkala olivovym olejom, nechala odstat cca 2 hodiny, podliala vyvarom a dala piest, k tomu opekane zemiaciky. mnam, mnam :-D
marcel83
Dobra kombinacia korenia. Rozmarin sa velmi hodi ku kralikovi, este lepsie k zajacovi. Len to netreba s nim prehnat, lebo rozmarin je hooodne aromaticky. Podobne robim kralika aj ja. :)
dadush
@marcel83 mame asi milion kucharskych knih, z kazdeho som si vybrala nieco a vysla mi ta kombinacia ako najpriatelnejsia. Ano viem, ze s rozmarinom opatrne. Tak ono v podstate so ziadnou koreninou ci bylinkou to netreba prehanat. Mam rada jednoduche ale zaroven chutne jedla, viem sa s jedlom aj pohrat ked mam dostatok casu. A na dobre jedlo si ho treba najst :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia