Goody-foody Burger

tinca - fotkatinca, 17. januára 2015
Goody-foody Burger
Foto: tinca

Goody-foody steaky sú moje obľúbené,sú rastlinného pôvodu, svojim vzhľadom,chuťou a konzistenciou však pripomínajú mäsové výrobky. Sú ochutené prírodnými koreninami a chuťovými látkami, bez konzervantov Zobraziť celý popisGoody-foody steaky sú moje obľúbené,sú rastlinného pôvodu, svojim vzhľadom,chuťou a konzistenciou však pripomínajú mäsové výrobky. Sú ochutené prírodnými koreninami a chuťovými látkami, bez konzervantov a prirodzene neobsahujú cholesterol. Na trhu sú hovädzie a kuracie, u mňa vyhrávajú kuracie, hlboko zmrazené, alebo dostať už aj chladené vo vegetkách a nedajú sa porovnať s tými suchými zo sóje. Jedlo zvládnete bez zložitej prípravy, mám tu z neho zopár rcp a teraz pridávam tento skvelý burger.

1
porcia
10 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks
2 PL
2 PL
1/2 strúčika
2 ks
Zelenina na oblohu:




Postup

  1. 1

    Žemľu si rozpolíme tak, aby vrchný diel bol väčší ako spodný. Do majonézy pridáme pretlačený cesnak, premiešame. Potrieme ňou obe polovice žemle. Pripravíme si zeleninu na oblohu burgera, farebnú papriku pokrájame na kolieska /ja som mala žltú/, tak isto aj paradajku. Cibuľu tiež rozkrojíme na plátky a rozoberieme ju na okrúhle lupene, uhorku na kolieska a z ľadového šalátu odstránime hlúbik.

  2. 2

    V panvici si potom zohrejeme olivový olej a g.f.-kuracie steaky opečieme z oboch strán do ružova a na servítke odsajeme prebytočný olej.

    Goody-foody Burger - obrázok 2
  3. 3

    A začneme burger skladať na spodný diel žemle dáme 1 list ľadového šalátu, na to pár koliesok uhorky, plátok syra, koliesko paradajky,na to položíme horúce steaky, a zasa zelenina cca 2 krúžky papriky, pár koliesok červenej cibule, plátok syra a končíme listom šalátu. Nakoniec to vrstvenie zeleniny je len na vás. Priklopíme druhou polkou žemle a "burger" je na svete.

  4. 4

    Tým, že steaky sú horúce, syr sa nám krásne roztečie a ľahká expres večera je hotová. Zvyšnú zeleninu použijeme ako oblohu na tanierik. Chutí skvele, tak teda dobrú chuť! RADA navyše: ak miesto majonézy použijeme jogurto-cesnakový dresink, je potom burger aj pre vegeteriánov. Na recept som použila goody-foody steak chladené, ale výborné sú aj mrazené, ktoré pred opekaním netreba rozmrazovať.

    Goody-foody Burger - obrázok 4

Diskusia k receptu

elixir
Goody foody som ochutnala, keď sme boli cez vianočné voľno pozrieť rodičov, mamina mi dala "rezeň" na tanier, na výzor toho som jej ani nechcela veriť, že to nie je mäso, myslela som, že si zo mňa strieľa. :) Nechutí to ako mäso, ale konzistenciu to má moc fajn a aj okorenené je to výborne. Zo zloženia som mala pocit, že je to taká okorenená zmes "seitanu", aj so sójovou múkou. Ale fakt dobrota je to. Recept som tiež čítala v letáčiku. :)
tinca
@afataga je zložený z pšenično-sójovej bielkoviny.Okrem hovädzích, kuracích a zeleninových sú na trhu aj dve novinky:Goody Foody GYROS & KEBAB a
Goody Foody ÚDENÉ.Tieto som ešte u nás nevidela. Stáva sa to nedostatkovým tovarom, niekedy ich kúpim až na druhý-tretíkrát.
1x vini55
eviana
Nuž komu steaky, rezne, cigánske, bôčiky a iné fajné mäská nezhoršujú zdravotný stav, prpadne nepriečia sa svedomiu len nechápavo pokrúti hlavou nad mäsom rastlinného pôvodu... priznávam patrím k nim aj ja... ale snažím sa pozrieť na veci z iného uhľa pohľadu a musím uznať, že to vymysleli celkom šalamúnsky... a Tvoj hambáč z úvodnej fotky vo mne pavlovov reflex naštartoval riadne ;)
terinka55
Nepoznám, ani som doteraz o takomto jedle akosi nepočula. Stojí za vyskúšanie, lebo sa mi pozdáva...
1x tinca
denyany
Podobne ako terinka55...Keď už celkom nebudem vedieť, čo na rýchlu večeru.
evanaaa
Zaujímavé, ešte som to nevidela, ale aj tak by som asi nerobila, lebo sa vyhýbam sójovým výrobkom ( zo zdrav. dôvodov), ale ochutnať by som nedbala. Ono to celkom dobre vyzerá.
evanaaa
Vidím na zložení, že to nemá ani veľa sacharidov, čo je dobré pre diabetikov, no na druhej strane zasa vysoký obsah sodíka nie je dobrý pre tých s vysokým KT.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia