Čokoládovo-zázvorový cheesecake

azzaro - bez fotkyazzaro, 11. januára 2015
Čokoládovo-zázvorový cheesecake
Foto: azzaro

Táto kombinácia zázvoru a čokolády patrí u mňa k milovaným kombináciám, podobne ako tekvica a čokoláda, biela čokoláda a limetka, čokoláda a pomaranč, atď. Zobraziť celý popisTáto kombinácia zázvoru a čokolády patrí u mňa k milovaným kombináciám, podobne ako tekvica a čokoláda, biela čokoláda a limetka, čokoláda a pomaranč, atď. Všetci poznáme tieto úžasné kombinácie a prakticky snáď každý ich miluje. Krásne vláčny a k tomu čokoláda a zázvor. 8D Hmmmmmmmm :). Jednoznačne môj najobľúbenejší. Ďalšie moje recepty nájdete tu: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/

60-70 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
150 g
Náplň:
600 g
200 ml
250 g
100 ml (zákys/ Acidko)
4 g
50 g
250 g
3 lyžičky
100 ml (nemusí byť)
podľa chuti
Poleva:
200 g
2 - 3 lyžice
30 g




Postup

  1. 1

    Keksíky dáme do kuchynského robota a rozmixujeme na prášok. Maslo roztopím na sporáku na miernom stupni.
    Medzitým si spodnú časť tortovej formy 26cm vystelieme papierom na pečenie a obvod z vonku obalíme kuchynskou fóliou. Zapneme trúbu na 170°C. Pripravíme si pekáč s vriacou vodou kam potom vložíme formu. Ak sa nám nezmestí uložíme pekáč s vodou tesne (čo najtesnejšie) pod Cheesecake.
    Roztopené maslo nalejeme na keksíky a spracujeme. Masu povtláčame na spodok formy a dáme zatiaľ do chladničky trošku stuhnúť.

  2. 2

    Na náplň:
    Tvaroh spolu s pár lyžicami cmaru rozmixujeme ponorným mixérom na hladko(podľa potreby si prilievajte cmar).
    Do veľkej misky dáme Cream cheese, kyslú smotanu, rozmixovaný tvaroh, zbytok cmaru, cukor, sušený zázvor, zázvorový sirup a rozmixujeme na hladkú hmotu. Čokoládu dáme do žiaruvzdornej misky a položíme ju na kastról s vriacou vodou. Sporák vypneme a čokoládu necháme roztopiť nad parou (v horúcom kúpeli), tak aby sa voda nedotýkala misky. Misku s roztopenú čokoládu vyberieme z kastróla a čokoládu zamiešame, aby vychladla, potom ju nalejeme do mliečnej zmesi a ručným šľahačom spracujeme (zašľaháme). Ochutnáme a podľa chuti, alebo potreby prilejeme zázvorový sirup, alebo prisypeme sušený zázvor, alebo cukor (riaďte sa vlastnou chuťou, ale opatrne so sirupom, aby to nebolo príliš tekuté).
    Nakoniec prišľaháme vajíčka a zamiešame nakrájaný zázvor. Hotovú náplň nalejeme na keksíkový základ a dáme do pekáča s vriacou vodou (, alebo nad ňu) a do trúby.

  3. 3

    Pečieme 75minút. Po hodinke s ním jemne zatrasieme. Upečený cheesecake spoznáme tak, že keď s ním jemne zatrasieme v strede sa ešte trošku chveje. Ale na povrchu je pevný (nenalepí sa na prst). Upečený Cheesecake necháme v pootvorenej trúbe vychladnúť (v trúbe bude teplota klesať postupne a Cheesecake tým nedostane šok= čiže sa vyhneme popraskaniu). Po hodinke ho vytiahneme a necháme na linke úplne vychladnúť. Na záver ho dáme do chladničky aspoň na 3 hodinky najlepšie cez noc.

    Čokoládovo-zázvorový cheesecake - obrázok 3
  4. 4

    Ak chcete môžete ho poliať roztopenou bielou čokoládou, ktorú dáme do horúceho kúpeľu spolu so šľahačkou (tak ako som to popísala vyššie). Horúcu bielu čokoládu natrieme na Cheesecake. Rovnakým spôsobom roztopíme tmavú čokoládu a lyžicou ňou popolievame bielu čokoládu. A hotovo. Dobrú chuť K :)

    Čokoládovo-zázvorový cheesecake - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Zázvorovo čokoládový cheesecake nemôže byť inak ako len dobrý, a tej čokolády je tam dosť aby sa to potvrdilo, ešte k tomu dobrý syrový krém.....čo dodať, len zjesť :-) Možno by sa mohol zameniť aj za mascarpone, @azzaro , či to už nie je ono? Ďalší do mojej zbierky.
azzaro
Ahoj evanaaa som rada, že sa ti páči. Teoreticky to zmeniť môžeš. Len výsledok nebude taký ľahký. Možno by som nedala 600g mascarpone ale 400g mascarpone a 200g tvarohu. Samozrejme musíš pridať aj kyslú smotanu... Ale to je o mojej chuti. Ak máš rada mascarpone v cheesecakoch tak nemáš čo riešiť :).
Ale povedzme si úprimne zázvor a čokoláda.... to je tak dobrá kombinácia, že zlé to určite nebude. :)
azzaro
Ahoj monniee tento cheesecake je absolútne neskutočný. Jednoznačne môj najobľúbenejší. A to som ich robila už veľmi veľa.
Skús ak máš rada zázvor a čokoládu budeš ho milovať ako ja.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia