Zemiakovo- poľníčkový šalát

babidka - fotkababidka, 10. marca 2010
Zemiakovo- poľníčkový šalát
Foto: babidka

Tento šalát som našla v časopise Apetit a patrí k mojim najobľúbenejším .Je vhodný ku grilovaným či pečeným rybám alebo Zobraziť celý popisTento šalát som našla v časopise Apetit a patrí k mojim najobľúbenejším .Je vhodný ku grilovaným či pečeným rybám alebo hydine .

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
100- 150 g
polievkovél lyžice 5
1 ks
2-3 ks
1 lyžička
3 lyžice
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme , ošúpeme a pokrájame na kolieska .Opečieme na 2 lyžiciach olivového oleja - radšej po menších častiach aby sa zemiaky nepolámali. Poľný šalát umyjeme a osušíme .

  2. 2

    Urobíme zálievku : cibuľu nakrájame na jemno , pridáme postrúhaný čerstvý zázvor , pretlačený cesnak , 3 lyžice olivového oleja a 3 lyžice balzamikového octa. Všetko dobre premiešame .Kto má rád pikantnejšie tak pridá maličkú čerstvú nasekanú čili papričku alebo feferónku .

  3. 3

    Opečené zemiaky dáme do misy , posolíme , pridáme trošku čerstvo namletého čierneho korenia / ja ho nemusim mať/ , pridáme polníček a zalejeme zálievkou .Opatrne premiešame . Ja som ho robila už aj s rukolou aj s mladými lístkami špenátu a bolo to veľmi dobré

Diskusia k receptu

cistinka
Vyzerá to úžesne...vyskúšam určite, receptík si beriem do mojej kk.
bozulka
Polníček mám rada,len potvorku treba dobre preplachovať lebo si udržuje piesok.Dá sa vypestovať aj u nás,ale teraz ho vozia z Talianska.Apetit mi chodí už niekoľko rokov ,nejako som tento receptík prehliadla.Ďakujem.
babidka
ano , tie zelené listocky je ten polnicek .ale mozes ho nahradit aj baby spenatom , rukolou alebo inym zelenym salatikom .ja si ho v lete tiez dopestujem ale strasne rychle prerastie , preto ho treba stale dosievat cerstvy .@bozulka , pozri A 12/2008 .
frezia68
Ďakujem za recept,ide jar a treba vitamíny-vyskúšam podľa Teba a podľa dostupnosti šalátu,lebo poľníček to asi nebude :-)
babidka
Teraz dost casto dostat prave polnicek . V podstate tam mozes dat hociaky salat .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia