Pečený losos

tasty - bez fotkytasty, 14. januára 2015
Pečený losos
Foto: tasty

Jednoduchá príprava delikátneho lososa.

3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 ks
10 - 15 ml




Postup

  1. 1

    Do pekáča si nachystáme alobal, ktorý pokvapkáme olivovým olejom. Filetu si z jednej strany okoreníme, medzi ruky podrvíme bazalku a pokvapkáme citr. šťavou.

  2. 2

    Položíme do pekáča, tou stranou, ktorú sme "namarinovali" . Na druhej strane v pekáči zopakujeme postup. Na vrch naukladáme dve kolieska citrónu (tenké) a kúsky masla medzi ne. Zabalíme do alobalu.

  3. 3

    Necháme odležať na 15 minút, kým sa nám vyhreje rúra. Pečieme 15 minút pri teplote 200°C.
    Dobrú chuť.
    TIP: Podávame so šalátom!

Diskusia k receptu

radox1
je to bielkovina z masa,pri spravnej priprave-cize zatiahnuti na vysokej teplote sa to nestane.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia