Torta pre inšpiráciu

sonulienka - fotkasonulienka, 27. decembra 2014

Tak aby som sa veľmi nenudila som ešte v pondelok a utorok pred štedrým dňom piekla tortu. Poprosila ma vnučka pre priateľovu maminu.

60 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

12 ks
6 PL
6 PL
3 ČL
Plnka od @ancicky:
500 g
200 g
5 PL
1 dcl silná




Postup

  1. 1

    Nič som nefotila, nestíhala som piekla som ešte pre dcéru bezlepkové opekance. Postup.: Cesto bola na želanie len piškóta.Nikdy piškótu nepečiem naraz napr 6 vajec alebo viac.Pečiem takto.: Forma na tortu priemer 28 cm.: 4 vajcia som si rozdelila na bielka a žĺtka. Bielka som do tuha vyšľahala pridala 4 PL kryštálového cukru a znovu som šľahala do tuha, pridala 4 žĺtka a znovu ešte trocha vyšľahala. Potom som si rozmiešala 2 PL múka hladká špeciál a 2 PL múka polohrubá výberová somozrejme preosiata a 1 ČL PDP. Toto som pomaličky primiešala do vyšľahaných vajec.Naliala do pripravenej formy a piekla na 170 stupňov asi 25 minút. Takto som si pripravila 3 korpusy. Plnka čokoládová ako som už spomínala sem na varchu pridala @ancicka mám ju odskúšanú a tiež na želanie chceli plnku čokoládovú tak som ju urobila je výborná:http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladova-plnka-krem-fotorecept/30930-recept.html

    Torta pre inšpiráciu - obrázok 1
  2. 2

    No a páčilo sa im ako som ozdobila vlani tortu ktorú som piekla na svadbu tak tiež na želanie som im ozdobila aj túto ale zlaté guličky. Škoda, že mi ju vnučka neodfotila v reze no ale čo sa dá robiť. Aspoň ma tešilo, že chutila.

    Torta pre inšpiráciu - obrázok 2

Diskusia k receptu

32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Krásna,decentná torta.Ste veľmi šikovná a dobrým vkusom:-)
terinka55
Na pohľad pekná torta. Určite aj veľmi chutná, páči sa mi.
slawi
Velmi pekna, aj ja mam rada take jednoduche decentne torticky :)
verona0510
Krásna, jednoduchá a veľmi vkusná tortička - v jednoduchosti je krása, určite veľmi dobrá inšpirácia, ukladám do KK :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia