Snehové koláčiky fotorecept

elixir - fotkaelixir, 23. decembra 2014
Snehové koláčiky (fotorecept)
Foto: elixir

Tieto Vianoce som začala s pečením pomerne neskoro. Vybrala som tri rôzne druhy koláčov, tento je jeden z nich. Inšpiráciu som našla v malej Zobraziť celý popisTieto Vianoce som začala s pečením pomerne neskoro. Vybrala som tri rôzne druhy koláčov, tento je jeden z nich. Inšpiráciu som našla v malej kuchárskej knihe, ktorú sme dostali od firmy dodávajúcej nápoje. Príprava sa mi zdala jednoduchá a málo prácna, recept priam stvorený pre nemehlo ako som ja. :)

12
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

2 ks
1 štipka
1 ks dreň
100 g muscovado alebo biely
0,3 čl
200 g lúpané mleté
 na posypanie práškový
Plnka:
200 g
120 g práškový
4 PL
Poleva:
70 g tmavá




Postup

  1. 1

    Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Zašľaháme doň vanilku, potom doň postupne pridávame a zašľahávame aj cukor, nakoniec amaretto.

    Snehové koláčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy prichystáme mleté mandle, dáme do nej aj snehovú masu a opatrne všetko dobre pospájame do cesta rovnomernej konzistencie.

    Snehové koláčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme kopčeky zmesi, mne ich vyšlo dvanásť, čo bolo tak približne po dve lyžičky na jeden kus.

    Snehové koláčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto necháme plech 5 hodín postáť, cesto bude schnúť. Potvorka sa už teší.

    Snehové koláčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po piatich hodinách predohrejeme rúru na 160°C , koláčiky poprášime práškovým cukrom a dáme na 15 minút piecť.

    Snehové koláčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z mierne zmäknutého masla, amaretta a práškového cukru vyšľaháme hustý krém. Ten potom nanesieme na plochú spodnú stranu koláčov a odložíme na hodinu do chladničky stuhnúť.

    Snehové koláčiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Čokoládovú polevu pripravíme podľa návodu na obale, prípadne domácu podľa zvyku. Namáčame do nej už tuhú plnku na koláčoch, čokoládu necháme stuhnúť.

    Snehové koláčiky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

zizaster
Mne sa veľmi páči. Maslo by som si vymenila za mascarpone,to len pre mňa,keďže nemám rada maslové krémy,ale na návšteve by som si ich určite rada dala a nefrflala by som :-)
1x elixir
ywett
krásny recept a bod 4 nemá chybu, akoby som seba videla :-D S tým nemehlom nesúhlasím, lebo si šikovná a máš talent aj na fotenie, tiež aj koláčiky sa ti krásne vydarili.
@elixir , prajem šťastné a veselé Vianoce:)
elixir
Ďakujem vám za milé slová a prajem Vám krásne Vianoce :) S pozdravom, vaše nemehlo :)
@zizaster maslové plnky sú ťažké, tento koláčik u mňa prešiel preto, že je malý, aj tej plnky nie je tak moc - také množstvo si viem vychutnať. :)
Zaujalo ma ale mascarpone, to by asi tak úplne nestuhlo, však? Ale možno keby sa to šuplo do mrazničky. Škoda, že ma to nenapadlo... :)
gabi58
Výborne, ostalo mi 8 bielkov, tak už viem čo s nimi. Amaretto nemám ani mandle, tak u mňa to bude vaječný likér a vlašské orechy.
Ďakujem za recept padol akurát vhod.
zizaster
Až teraz som si všimla... Myslím,že to ostane tuhé až-až. Naposledy som robila gaštanovú plnku s mascarpone a bolo to teda tuhé dosť. I keď pyré je samo o sebe dosť pevné. Každopádne,dá sa skúsiť:-)
1x elixir




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia