Hviezdičky s lososom a kaviárom fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 10. decembra 2014

Uvidela som ich v jednej reklame a bola to láska na prvý pohľad:-) Hodia sa na vianočnú alebo silvestrovskú tabuľu, ale aj ako drobné Zobraziť celý popisUvidela som ich v jednej reklame a bola to láska na prvý pohľad:-) Hodia sa na vianočnú alebo silvestrovskú tabuľu, ale aj ako drobné pohostenie kedykoľvek počas roka.

50
porcií
40 minút
príprava
7-8 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks rozvaľkané
1 ks na potretie
100 g plátky
5 PL (alebo jogurt)
3 PL




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkané na tenučko som povykrajovala hviezdičkovou formičkou a potrela rozšľahaným vajcom. Uložené boli na pečiacom papieri na plechu. Rúra sa predhrievala na 200°C.

    Hviezdičky s lososom a kaviárom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    upiekli sa za pár minút, treba dávať pozor, aby nezhoreli. Upečené som nechala vychladnúť. Na každú hviezdičku som malou lyžičkou naniesla trocha majonézy(ľahšia verzia je s bielym jogurtom). Z plátkov údeného lososa som krájala pásiky široké asi 1,5 cm a dlhé asi 5 cm. Stočila som ich do ružičky a tie som uložila na majonézovú kôpku. Kaviár som naberala špičkou rúčky lyžičky a ozdobila ním okolie lososových ružičiek. Výzdobu každej hviezdičky som ukončila zastoknutím vetvičky čerstvého kôpra do stredu ružičky. Ospravedlňte, prosím, tie samé "-ičky", nazbierali sa:-) ale tu je všetko miniatúrne, tak tie názvy mi nemajte za zlé:-)

    Hviezdičky s lososom a kaviárom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tieto jednohubky sú chuťovo veľmi dobre skombinované. Ak kôpor nemusíte, dajte si inú bylinku. Mne tam veľmi pasoval.

    Hviezdičky s lososom a kaviárom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

zolik
@kuku velmi pekna inspiracia na silvestrovske Apero. K tomu dobre vychladeny suchy Sekt, alebo pohar kvalitneho bieleho a Party moze zacat!
alex37
...tak toto na Silvestra určite nebude u mňa chýbať, si ma dostala na prvý pohľad ;-) uložené :-) *****
používateľ nemá avatar
asu
asu
Milá kukulienka71, vynikajúci nápad. Ukladám do KK. Prosím Ťa môžeš dať návod na ružičku z lososa? Ďakujem pekne.
svedka
Jeeeej take robim, ale aj s varenym vajkom a kaviarovou pastou a bez lososa...ake skandinavske :D ale mas ich krasne, vymenim
cesminaz
@kukulienka velmi originalne ;-) na Silvestra aj ja vyskusam.Neviem ci bude aj detom chutit-nemali tu cest zatial jest doma kaviar :-)))...ved uvidime.Na buduci rok sa ozvem ;-P
kukulienka71
Milá @alex37 , dostali nás rovnako;-) @asu , presný opis je v bode 2 " Z plátkov údeného lososa som krájala pásiky široké asi 1,5 cm a dlhé asi 5 cm. Stočila som ich do ružičky a tie som uložila na majonézovú kôpku." @safran , k hviezdičkám ďalšie potešili:-) @svedka , vidíš, Škandinavia sa mi páči nie nadarmo, @cezminaz , som rada, že sa páčia, deťom sa možno bude páčiť, ako kaviár praská na jazyku:-P Všetkým vám veľmi pekne ďakujem
katka78
Losos, ani kaviár nič pre mňa, bohužiaľ rybacina mi stále nevonia, aj keď sa priebežne pokúšam sama seba zlomiť.. ale 5* za tvoju prácu a inšpiráciu iste pre mnohých k silvestrovskému pohosteniu, však losos na SK celkom fičí evidujem.
jerica
@kukulienka71
Pri každom tvojom recepte som presvedčená tvojou šikovnosťou a kreativitou, pridané recepty máš nielen radosť pre oko, určite aj chuťou na jazyku výborné, tvoje recepty radím medzi moje obľúbenéé :-)
iva2111
Nádhera, nazdobené jako z interhotelu :-)
U nás bych to bohužel jedla sama, ale i tak nevylučuju, že si je pro sebe udělám...jednou...aspoň jednou :-) )
mariamka
paci sa mi takyto "luxus", pekne nas namotavas, fotkou, zlozenim aj postupom, snad si ich zasluzim po celorocnej "drine", asi si ich urobim :)
mijaita
Plátky uzeného lososa jsem neviděla hezkou řádku let. Prodávaly se v takové obdélníkové, nízké konzervě. Nejím ryby, tohle byla jedna z vyjimek na chleba s maslem. A bylo to i v unosné cene. Takze u mě tak maximalne hvezdicky a misto lososa kyticka z mrkve :-)
feromon
@mijaita udeneho lososa v platkoch dostat v Cechach v pomerne dobrej kvalite v Lidli, Makre, apod. Treba hladat medzi chladenymi udeninami.
kukulienka71
Ďakujem pekne za láskavé komentáre, dúfam, že si taký drobný luxus môžeme s kľudným svedomím dopriať po celoročnom zhone;-) a kto nerád ryby, nech sa pasie aspoň pohľadom:-) s trochou fantázie sa losos aj kaviár dá nahradiť, variácií je iste viac...Teším sa, že sa hviezdičky páčia:-)
kukulienka71
Chcem sa poďakovať, @2010 , za excelentný šalát, len ti to nemám kam písať, škoda, že si recept/y stiahol:-( zemiaky, červ.cibuľa, jarná cibuľka, hrášok, údený losos, cuketa, tatárka, kôpor, citr. šťava


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia