Polievka z holuba fotorecept

marcel83 - fotkamarcel83, 20. novembra 2014
Polievka z holuba (fotorecept)
Foto: marcel83

Raz za čas? Prečo nie?

10 minút
príprava
160 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
 kúsok
1 ks
4 guličky
4 guličky
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Dočistíme holuba /holubov :) Druhý dostal dočasnú over-transplantation /vnútornosti aj z prvého, čo "padol" na polievku/ - nachystané na pečenie /s "originál nádievkou"/. ;)

    Polievka z holuba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Príprava ako na sliepku: mrkva, zeler, petržlen, kaleráb, cesnak, koreniny, soľ.

    Polievka z holuba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Varíme podľa veku holuba. "U mňa to bolo 2,15 hodiny" - mladý. ;)

    Polievka z holuba (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

jozka2
Polievku z holuba som jedla daaavno.Mojej kamaratky rodicia chovali vela holubov a na nedelu zarezali aj pat a robili polievku a masko potom vypiekli v 3-oj obale.Polievocka bola chutna hlavne s domacimi rezancami.Zaiste je chutna aj tvoja.
jarunka
Jej, to sa rozpominam na mojho dedka, on maval vela holubov,babicka varievala holubacie polievocky, samozrejmes domacimi tenuckymi rezancekmi. To bolo ako liek :-)
sovka62
Aj ja so nedávno varila, ale pekne po starom, ako kedysi. Holúbätá som naplnila žemľovou plnkou, zašila, nechala v polievke uvariť. Potom som ich vybrala, nechala trošku vychladnúť. Prekrojila na polovice, uložila do pekáča, potrela maslom a zapiekla.
Polievka bola výborná, veď aká iná z holúbät. Zapečené mäso boli ochotní ochutnať dvaja členovia rodiny, podarilo sa im spoločnými silami zjesť jednu naplnenú polovičku. Ostatné som najprv nechala v chladničke do druhého dňa, ale nikto nejavil záujem. Tak som sa s nim rozlúčila bozkom na čelo a putovali do odpadu.
Už som poučená, nabudúce varím ako ty, polievka sa zje a ak mäso nikto nebude, nevadí, nenarobí sa s ním, neminiem zbytočne ďalšie suroviny, tak rozlúčka bude ľahšia.
alena45
tiež som ju jedla ako predpubertálna dievčica, ale pamätám si, že v nej bola zavarená krv.
boxik
Holubov sme doma nechovali , dedo tvrdil že ich extrementy ničia škridľu na streche , ale pamätám si jednu trochu čierne humornú príhodu keď som kvôli holubom závidel môjmu staršiemu bratovi že ochorel na žltačku a v rámci diéty mu mamička zohnala a uvarila holúbätá. Mne zdravému samozrejme neboli dopriate, ale neskôr so polievočku i mäsko z holuba jedol a chutilo mi , pretože môj nebohý svokor bol holubár a nie športový ale ako labužník a tak jeho cieľom bolo aby boli čo najväčšie.
pivonka
Holubäciu polievku som naposledy jedla ešte v mladosti, keď bol môj nebohý otec poľovník. Lepšiu polievku som v živote nejedla. *****
katka78
Môj ocinko donedávna holuby choval, bola to jeho záľuba, aj záľuba jeho bratov snáď ešte od detstva. Holubník mal veľký, murovaný poschodový dom to bol, dolu prasiatka, hore holuby. Ja som však nikdy holuba nejedla, boli určené na šport a chovné prebytky sa zvykli variť psom. Pamätám si ale, že kamarátkina mama, keď sa dozvedela, že máme holuby, pýtala na polievku, vychvaľovala ju do nebies, že neexistuje lepšia.
pusta
@margaretka28 , áno, spomínala v tvojom komente, nemusela si ma menovať :-)))
neboj sa ty, vôbec som sa nepomýlila,. reagovala som na teba :-)))
zolik
A ja nemam ani sajnu kto je panvicka21 a ani kto je k423. Tak sa prosim Vas niekto nado mnou zmilujte a napiste mi do TS "o co tu ide". Dakujem Vam.
daguska
Tiez si túto polievku pamätám z detstva.Ba dokonca aj z vrany som jedla.Ako liek pre chudorlavé deticky.
jozefj
Neskutočne.Tak výbornú polievku som už nejedol dávno.A tie rezančeky,úžasne.
1x elixir
nalpa
vsetkych 5 ! krasny recept....u nas sa varievala polievka z holubatok, nie z holubov..na zmocnenie, pre deti..s plnkou plavajucou na vrchu..:)
elixir
Ten vývar máš parádny, spravil mi chuť na zeleninovú polievku s rezancami... nech holubie mäso prepáči :)) Už tu po tom poškuľujem odkedy si pridal, farba je krásna. Takto čisto s rezancami som polievku už dlho nevarila.
skillet
Škoda že nemám holúbä, zajtra by som uvarila. Takú chuť si mi narobil. Budem sa musieť uskromniť s hovädzím vývarom :-)
havino
toto je vývar, farba moja, pre mňa, takto má vyzerať, že je z holuba, už si nedovolím komentovať, jakživ som takú nejedla, ale že farba a čírosť je, to sa musí nechať
používateľ nemá avatar
hag
hag
V mojom detstve sa u nás doma robila holubäcia polievka veľmi často. Odporučili to maminke kvôli sestre, ktorá bola hrozne chudá a nechcela jedávať. Vtedy som to ešte nedokázala doceniť, ale na dlho to vo mne vyvolalo odpor k mäsovým vývarom, lebo boli doma príliš často :) Našťastie, moje dospelé deti majú k vývaru iný vzťah, takže robievam často. Chcem sa ale spýtať jednu vec. Moja maminka mi onehdá neodporúčala kaleráb do mäsového vývaru, lebo vraj zakalí polievku. Čo je na tom pravdy? Nikdy som to neskúsila, ale pamätám si, ako dokázala frfľať sama na seba, že má zakalenú polievku, lebo tam dala kaleráb. Tak teraz neviem, či naozaj, alebo to bola len výhovorka :)
marcel83
@hag do každej "čírej" polievky dávam kaleráb /slepačia, kuracia, rybacia, hovädzia,.../. Sem tam aj cibuľu, ak nezabudnem :) Niekto dáva aj papriku a rajčinu.
používateľ nemá avatar
hag
hag
Papriku a cibuľu aj ja. Niekedy aj rajčinu. Ale ten kaleráb som pre istotu nikdy neskúšala :) Asi budem musieť...
svedka
Dakujem za jemny zavan nostalgie @marcelino :) Holubov sme chovali,nie sice postovych ale polievkovych :) Najsamlepsia nedelna polievka z nich bola.No a kalerab fajnovy z polievky vzdy vyjedam ja,to bez toho ani nemoze byt :D
maria1959
@jozka2 (20.11.2014 23:53)

Ja som túto polievku jedla naposledy pred 45 rokmi to mi naši doniesli do pôrodnice pochutnávala som si na mäske keď tam prišiel primár a pýtal sa ma čo to jem ,keď som povedala že holuba len sa pozrel a odkomentoval to tak hlboko som neklesol aby som jedol holuba,v tom sa ozvala suseda čo ležala pri mne vy nevieťe čo je zdravé .Ale teraz si ju urobým syn mi dvoch doniesol už teraz mi tečiu sliny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia