Huspenina hydinová

eraserhead - fotkaeraserhead, 17. novembra 2014

huspenina alebo rôsol sa dá pripraviť rôzne ..........

3
porcie
5 minút
príprava
360 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
3 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Je dôležité paprče dôkladne očistiť, ja to robím tak že ich oblejem vriacou vodou a stiahnem kožu aj s pazúrmi.

  2. 2

    Dáme variť asi 3 litre vody, pridáme soľ, korenie, srdcia a paprče. Varíme niekoľko hodín (5-6) kým nám neostane asi 0,5l silného vývaru. Srdcia nakrájame na drobušké kocky dáme do vhodnej formy a zalejeme precedeným vývarom. Po stuhnutí vyberieme ozdobíme červenou cibuľou,nakrájaným farebným korením a nakrájanými srdciami

Diskusia k receptu

renulienka
...a s paprcami si co urobil? To je delikatesa. Najradsej mam morcacie ;-) Počitam, ze po 6 hodinach sa uplne rozpadli ;-) Keby som nevidela foto, ani neuverím, že by sa niekto ,,prplal,, so 6 paprcami z hydiny a 3 srdiečkami 6 hodin. Neuveritelne ;-)))
pusta
krásny recept.
prosím ťa, prezrad mi, v akej forme si zalieval vývar na huspeninu, že máš taký dokonalý guľovitý tvar.
dakujem.
*****
hubata
A keď stiahneš z paprčí kožu, ako bez koží sa ti urobí huspenina?
obor123
@hubata ,videla si už v živú hydinu? Každá má na behákoch - paprčiach za živa hrubú kožu - blanu, ktorú treba v teplej vode odstrániť. V obchodoch predávajú už takto očistené.
babkamt
Páči sa mi servírovanie. Hádam, že si ich nalial do kompótových misiek? Ja som zatiaľ jedla len z bravčového, ale ochutnala by som aj tú tvoju. 5*
jozka2
Baka, preco nie,pocas varenia by som do nej pridala cer.paradajku nech sa vyciri a zaliala ako aspic,tak ako sme za sociku kupovali sunku a vaicka a zem.salat a bol tam kusok kyslej uhorky ci kapia a zaliate aspikom.Nooo,to bolo papanicko.
evanaaa
@jozka2 , to, čo spomínaš, dostať aj dnes - v aspiku - aj viac variant. Dobrý výber je v Kauflande, okrem iného........
pusta
nemyslím si, že tie 3 porcie sú na nachovanie ľudí, ale to chápem ako chuťovku či originálne predjedlo.
to nie je sa najesť do sýtosti ako z bravčovej huspeniny, ale to je pochutnať si,teda ochutnať delikatessu.
jaris
pre Marcela83, neviem, co tu komentujes prispevky inych, komentuj recept a drz hubu. Ja som komentoval recept, ale takyto dement ako ty ma donutil komentovat aj tvoj prispevok.
eraserhead
Toto jedlo možno chápať ako predkrm, samozrejme ak pridáte aj ostatné vnútornosti z hydiny (žalúdky, pľúca, obličky) môže byť aj hlavné jedlo. Vyvarené paprče sú samozrejme delikatesa ktorú mám rád už od detstva.
Dnes keď už nemáme vlastné hospodárstvo mi tieto paprče nosí Ivan.
Tá forma do ktorej som to robil, neviem čo bolo, našiel som to v kredenci.
Pani hubata, podľa Vašich názorov ktoré tu prezentujete mohol jeden nadobudnúť dojem že poznáte život na vidieku, nohy hydiny majú jeden vrchný epitel ktorý je potrebné stiahnuť.
Jaris, nikde nie je uvedené že huspenina sa uvarí z 3 sŕdc a 3 litrov vody, huspenina vznikne rozvarením väziva-šliach ktoré je v tých paprčiach.
Tento recept je moja vlastná invencia, to že sa pripravoval relatívne dlho a je toho tak málo neznamená že treba stáť 6 hodín pri peterkách a podávať manželovi aby sa z toho najedol ...........




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia