Vermicelli pulao fotorecept

methi - fotkamethi, 10. novembra 2014
Vermicelli pulao (fotorecept)
Foto: methi

Nie je to pulao v pravom slova zmysle, skor postup pripravy ho pripomina. Niekto toto jedlo nazyva pulao, niekto upma. Mne sa paci pulao. Zobraziť celý popisNie je to pulao v pravom slova zmysle, skor postup pripravy ho pripomina. Niekto toto jedlo nazyva pulao, niekto upma. Mne sa paci pulao. Podava sa v Indii na ranajky.

2-3
porcie

Suroviny

200 ml
 niekoľko, na ozdobenie
3/4 hrnčeka
1 PL
Ďalej:
1 PL
 niekolko
1/2 KL
1 ks
3 strúčiky
1/2 KL
200 ml
 cerstva




Postup

  1. 1

    Nachystame si zeleninu a vermicelli. Zeleninu som pouzila: cerstvu mrkvu, vyluskany hrasok a mrazenu kukuricu. Mozete pouzit aj kalerab, redkovku, hocico, co nepotrebuje dlhu tepelnu upravu.

  2. 2

    V hlbsej panvici si zohrejeme lyzicu ghee. Pridame vermicelli a na silnom ohni opecieme dohneda. Treba pri tom stat a premiesavat, pretoze sa zacnu opekat rychlo a lahko zhoria. Trva to chvilku. Oprazene vermicelli odlozime na tanierik. Nenechame ich na panvici, pretoze by sa dalej prazili a zhoreli by.

    Vermicelli pulao (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhej panvici zohrejeme 1 lyzicu olej a oprazime do hneda kesu orechy. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia. Do tej istej panvice, ak treba pridame troska oleja a zohrejeme. Pridame rimsku rascu a kari listocky a nechame ich prasknut. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a na miernejsom ohni poprazime domakka.

  4. 4

    Pridame zeleninu a asi 2-3 minutky na slabsom ohni opekame. Obcas premiesame. Dalej pridame sol, troska citronovej stavy (asi pol lyzicky), garam masala a dobre premiesame.

  5. 5

    Vsetko zalejeme vodou a privedieme k varu. Hned ako sa voda zacne varit, pridame oprazene vermicelli. Premiesame, hrniec zakryjeme a na miernom ohni varime 5-6 minut. Pocas varenia hrniec neodokryvame.

    Vermicelli pulao (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom hrniec odokryjeme, pulao premiesame a odstavime z ohna. Pridame nadrobno nakrajanu koriandrovu vnat a premiesame.

  7. 7

    Podavame ihned ozdobene oprazenymi kesu orechami. (Kesu si oprazime zvlast na troche oleja alebo ghee, dohnedkava.)

Diskusia k receptu

nalpa
..hmmmm..hnedidemnato!.. bude fajnovy aj na obeeed :-)..vdaka:)
mijaita
@methi vidis a uz tolikrat jsem to varila, jen ne s tim korenim, ale s maslem a kukurici a porkem. Obrazek mi pripomina nasi mrazenou zeleninu a tu nekupuju, tu mrkev v tom nemusim a vubec.... Prima napad s tim korenim, to si rada uvarim! Jen sobe, hezkyyyyy ! A zavisti blednu nad listkama kari :-)
mesiar50
Mne sa tvoj recept páči a inšpirácia dobrá.Dcérka sa začína vyhýbať sladkostiam určite jedlo ocení keď jej ho raz spravím.Ďakujem ti.
methi
Jo jo @mijaita kukurica a hrasok som dala mrazene, mrkvu cerstvu, je to taka rychlovka.
mijaita
@metho presne takove rychlovky varim, testoviny takhle oprazuju nekdy a zeleninu. mrkev ja jen jinak, takhle ne eeee :-) Ale to je fuk, mne se libi to koreni, co jsem do testovin jeste nezkousela.
havino
garam masala mi začalo veľmi chutiť, ukladám a uvarím, len bez kari listočkov a čerstveho koriandra, nemám
methi
@havino vnat si mozes dat podla tvojej chuti a dostupnosti, kludne pazitku, jarnu cibulku, petrzlenovu..
1x methi
nalpa
@methi ,boli fantasticke, vdaka :).. este take recepty dake, ak by to bolo mozne..mavam
safran
pekne to vyzerá :-)... z akej múky sú tieto indické rezance?
a ja že pulao môže byť iba z ryže...
methi
Na saciku sa pise "Made from 100% suji". Teda semolina.
1x safran
marianne
Kukam na ten nazov a ani jednemu z tych dvoch slov nerozumiem.:-)) za toto som Ti ja @miska vdacna,ja vzdy pri Tebe omudriem:-) spravim to urcite,lebo je to jednoduche a vsetko az na tu kukuricu lubim,ale zjem aj tu:-)
methi
@marianne nemusis tam kukuricu davat, ja davam, lebo decka to lubia. A pulao mozno poznas skor ako pilaf :) A ono to vlastne znamena, vsetko varene v jednom hrnci, ked postupne suroviny pridavas a vsetko sa vari spolu.
1x ajay
kucharka
Uz som to robila velakrat a vzdy som zabudla pochvalit. Detom to velmi chuti a vzdy su radi, ked im to dam do skoly na "packed lunch". Dakujem za recept.
kucharka
Redakcia, prosim... Teraz fotene s iphonom a aj tak je to pootocene. Asi si budem musiet kupit fotoaparat...
redakcia
@Kucharka (25.5.2016 15:39)

Dobrý deň,
Váš obrázok sme otočili (hádam správnym smerom :).
Pekný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia