Kapustovo-zemiakový nákyp s klobáskou fotorecept

tinca - fotkatinca, 7. novembra 2014
Kapustovo-zemiakový nákyp s klobáskou (fotorecept)
Foto: tinca

Prichádza obdobie, keď siahneme aj v receptoch po sudovej kapuste. Tento recept má dve verzie: jedna je zdravá bez klobásky a tá druhá menej Zobraziť celý popisPrichádza obdobie, keď siahneme aj v receptoch po sudovej kapuste. Tento recept má dve verzie: jedna je zdravá bez klobásky a tá druhá menej zdravá aj s ňou. Ja som dnes pripravila tú s klobáskou, lebo chlapi to majú takto radšej, takže aj pre návštevu, ale vy si vyberte,ktorá vám chutí.

4-5
porcie
25 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 g
1 nožička
250 ml
1 ks
50 g
150 g (Volovec)
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, zemiaky očistíme,pokrájame na kolieska. Klobásku tiež naporcujeme na kolieska, ja som použila čabajku, snažte sa aby nebola veľmi vysušená, ale hodí sa akákoľvek údená. Na troche oleja som orestovala pokrájanú sudovú kapustu, šťavy som nechala len 1/2 a prichutila som ju hnedým cukrom. Ja kapustu nepremývam, radšej ju prisladím. V smotane rozšľaháme vajíčko.

    Kapustovo-zemiakový nákyp s klobáskou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jenskú misu,alebo pekáčik si vymažeme maslom a ideme vrstviť. Na spodok dáme 1/2 orestovanej kapusty, na ňu vrstvu osolených zemiakov,ktoré posypeme celou rascou a zaprášime korením. Na to na kolieska nakrájanú klobásku a končíme druhou vrstvou kapusty. Polejeme rozpusteným maslom a potom zalejeme smotanou s vajíčkom.

    Kapustovo-zemiakový nákyp s klobáskou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pri 180°C cca 50 minút. Medzitým si nastrúhame syr, ja som použila volovec, lebo ho mám rada, ale môže byť hocijaký tvrdý syr vhodný na zapekanie. Nákyp posyme syrom a ešte zapekáme cca 10 minút, kým sa syr neroztečie.

    Kapustovo-zemiakový nákyp s klobáskou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme trošku vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

    Kapustovo-zemiakový nákyp s klobáskou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tatranka
Vierka naozaj chutný recept.Takto kapustu nerobím,takže o jeden chutný recept viac.
daguska
Pekné.Pripomenula si mi zasa jeden z receptov mojej babicky.Robievala podobne ako kolozvársku kapustu,ale namiesto ryze dávala v supke varené,ocistené na koliesla pokrájané zemiaky.Toto vyskúsam,ukladám.
afataga
ja si vyberam tu navstevnu verziu :-), moze to byt chutne, cosi medzi francuzakmi a kolozvarskou
denyany
Dávno som už nerobila toto jedlo, fajn, že si mi ho pripomenula! Ale dnes sme mali koložvársku kapustu, tak inokedy...:-)
tinca
@afataga máš pravdu je to niečo medzitým,ale chutné @sratz ďakujem,že som tvoja kamaláska.Ďakujem aj ostatným,že venovali čas môjmu rcp. Návšteva prišla neskoro,ale zabalila som,bude večera:)
havino
takéto veru nepečiem, mám nový recept s novou natlačenou kapustou, páči sa mi
babkamt
tiež už varím z mojej kyslej kapusty. Verzia s klobásou sa mojim chlapom bude páčiť. 5*
mariamka
toto musi chutit zarucene! je tam vsetko, co mame radi, a o Volovci som este nepocula, aj na toto je dobra varecha :)
aroooo
máme asi podobné chute, práve som dovarila segedín - myslím na kyslú kapustu. Recept sa mi páči, ukladám a trochu neskôr realizujem.
jarunka
Toto mozem urobit aj dnes na veceru. Manzel doniesol dobru klobasku, taku polomaku este nie uplne vyzretu :-) taka sa tam hodi. Uz sa tesim, bude dobra vecera.
kimlo

Mňam...zemiaky, kapusta, klobása, skvelá kombinácia... 5*
1x tinca
tinca
@mariamka volovec je úžasný syr,mala som naň zdroj, lebo sa ťažko zháňa, ale je to až v Novákoch,tá pani čo mi ho nosila už tam nerobí,tak budem tam musiť ísť sama:)
mariamka
dakujem @tinca za objasnenie, dobre syry ozaj stoja za to, mam celkom dobru prax u nas v bille




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia