Torta pre Deniska k meninám

olinecka - fotkaolinecka, 2. novembra 2014
Torta pre Deniska k meninám
Foto: olinecka

Upiekla som tortu pre vnučika,ale v reze už som nestihla foto,bola uspešná.

50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4
170 g
0,5 dcl
0,5 dcl
170 g (alebo polohrubá)
Plnka 1:
300 ml
5 PL
1
Plnka 2:
250 g
250 g
 na potretie korpusu
 na zdobenie
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy
1 bal.
100 g (na zdobenie)
1 bal.




Postup

  1. 1

    Vajca a cukor do penista pridame olej,mlieko a nakoniec zľahka vmiešame múku.Tortovu formu si vyložime papierom na pečenie vymastime maslom, vysypeme múkou.Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180stupňov/30minút.

  2. 2

    Upečený vychladnuty korpus perežeme na polovicu ,spodny plat potrieme lekvarom alebo džemom.Z mlieka cukru a pudingoveho prášku uvaríme hustý puding,ktorý ešte horúci vylejeme na plat potrety lekvárom.

  3. 3

    Mascarpone vymiešame spolu s vanilkovým cukrom a vanilkovým tvarohom.Plnku natrieme na puding asi 1/3 plnky, preložime druhým platom.Natrieme vrch a boky torty .Maslo a vanilku vymiešame do penista a dáme do vrecka na zdobenie ,ozdobíme a nakoniec pofrkame čokoladovou polevou.Každý si môže ozdobiť podľa seba a výsledok bude výborný.Dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

zolik
@kuku podarilo??? Nakopala by som sa najradsej sama sa. Keby @Olinecka tuto tortu nepridala, tak neviem kedy by som si asi tak spomenula. Na svoju obhajobu mozem len uviest, ze ked som mu toto krasne meno davala, tak este v kalendari nebolo. No nic, zajtra sa to pokusim nejakosi vyzehlit. :-)
olinecka
@ ďakujem za pozitivnu energiu a Vašim oslavencom všetko najlepšie,pozdravujem!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia